Close sidebar
Close sidebar

Cutremur în România. Trei seisme într-o singură seară

Trei cutremure au avut loc în România, în noaptea de marţi spre miercuri, în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş-Câmpulung, cu magnitudini de 3, 3,8 şi 2,4 pe scara Richter, conform unor informații publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Alina Raducu,

Trei cutremure, marți seară, în România. În ce zone s-au produs și ce magnitudine au avut

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primul cutremur, de 3 pe Richter, a avut loc la miezul nopţii, la ora 0:02, în judeţul Buzău, la o adâncime de 121 de kilometri (km), iar epicentrul s-a aflat la 49 km nord de Ploieşti, 59 km sud-est de Braşov, 103 km nord de Bucureşti, 122 km nord-est de Piteşti, 136 km vest de Brăila, 141 km vest de Galaţi, 143 km sud de Bacău, relatează Agerpres.

Trei cutremure, marți seară, în România. În ce zone s-au produs seismele?

De asemenea, după trei ore, la 2:52, s-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 106 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 85 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău, 105 km nord-est de Ploieşti, 112 km vest de Galaţi, 115 km nord-vest de Brăila şi 155 km nord de Bucureşti.

Totodată, miercuri dimineaţa, la ora 5:48, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, mai exact judeţul Argeş, a avut loc un alt cutremur, dar mai slab, de suprafaţă, cu magnitudinea 2,4, la adâncimea de 2 km. Acesta s-a produs în apropierea oraşelor: 58 km sud-vest de Braşov, 60 km nord de Piteşti, 77 km sud-est de Sibiu, 96 km nord-vest de Ploieşti, 139 km nord-vest de Bucureşti.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Reamintim că în anul 2020, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citeste si: Cutremur foarte puternic în Argentina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI