Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea 5,3 s-a produs, joi dimineață, în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a simțit destul de puternic în București.

Inițial, magnitudinea anunțată a cutremurului a fost 5.5, dar apoi a fost revizuită la 5.3.

Cutremurul a fost simțit puternic în București

În ziua de 03.11.2022, 06:50:26 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3,

la adâncimea de 147.5 km, anunță Infp.

Citeste si: Val de cutremure în Buzău și Vrancea

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cutremurul s-a produs la 74km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 116km V de Braila, 118km V de Galati, 119km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Citeste si: Cutremur în România noaptea trecută. Ce magnitudine s-a înregistrat

Anunțul INFP despre cutremurul din această dimineață

"Cutremurul a avut 5,2 grade, cu intensitatea în epicentru de 5 grade pe Mercali. S-a simțit în mai multe regiuni. Nu avem informații că s-ar fi produs pagube. E un seism normal pentru Vrancea, la câțiva ani aici are loc un seism de peste 5 grade",  a declarat șeful INFP.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări

IGSU precizează că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

”Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, menționează IGSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si