Cutremurul slab s-a produs la data de 15 mai 2023, la ora 00:34:33 – ora locală a României, în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 3,7.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7,1. Zona este una foarte populată

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36 kilometri Vest de Focșani, 62 de kilometri Nord de Buzău, 74 kilometri Est de Sfântu-Gheorghe, 86 de kilometri Est de Brașov, 94 kilometri Sud-Vest de Bârlad, 97 kilometri Sud de Bacău și 100 de kilometri Nord-Est de Ploiești.

Rusia a fost lovită de un cutremur puternic. Află ce magnitudine a avut seismul

Rusia a fost lovită, în această dimineață, de un seism puternic de 6,9 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski, pe coasta rusă de la Oceanul Pacific, la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit Reuters.

Citește și: Au realizat structuri rezistente la seisme

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter a avut loc în regiunile costiere ale Orientului Îndepărtat din Rusia. S-a produs la aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski, pe coasta rusă de la Oceanul Pacific, la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit Reuters.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cutremur de 6,9 grade pe scara Richter în Rusia

În urma seismului, ministerul pentru situații de urgență din Rusia a transmis seismul nu a provocat niciun tsunami, iar, pentru moment, nu s-au înregistrat victime omenești și nici pagube materiale semnificative.

Citește și: Cutremur în România, în această seară! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Pe înregistrările video publicate de presa rusă din Peninsula Kamceatka, aflată la 6.800 de kilometri est de Moscova se pot vedea fisurile apărute în zidurile unor clădiri și sticle sparte din supermarketuri după ce pământul s-a cutremurat. Cu toate acestea, nu s-au constatat avarii grave la nivelul structurilor de siguranță ale clădirilor. 

Citește și: VIDEO- Românii sunt tot mai speriați de cutremure. Vecinii stau la pândă când vine vorba de renovarea locuințelor

Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă a anunțat că: „Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale”.

Citește și: Două cutremure au avut loc în Vrancea noaptea trecută, cel mai puternic de 3,9 grade. L-ai simțit?

Filiala din Kamceatka a Academiei Ruse de Ştiinţe şi Măsurători Geofizice făcut precizarea că seismul a avut magnitudinea de 6,9, însă, Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) anunţase iniţial că magnitudinea acestui cutremur a fost de 6,6.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si