Cutremurul s-a produs la 57km SE de Sfântu-Gheorghe, 59km V de Focșani, 60km NV de Buzău, 64km E de Brașov, 80km NE de Ploiești.

„În ziua de 17.06.2023, 13:13:04 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 140 km ”, se precizează în informarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDF).

Cutremur de 6,2 grade. Ce au transmis autoritățile din Filipine

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc în Filipine joi, a declarat Institutul Geologic al SUA (USGS), în timp ce autorităţile locale au avertizat cu privire la replici şi posibile daune, potrivit AFP.

Citește și: Tragedie în Texas după o tornadă devastatoare/ Cel puțin trei morți, zeci de răniți și case distruse

Cutremurul s-a produs  la o adâncime de 124 de kilometri, în jurul orei locale 10.00 (02.00 GMT), în largul coastei orașului Calatagan, în provincia Batangas, lângă capitala Manila.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Șeful poliției din Calatagan, Emil Mendoza, a spus că a fugit afară cu angajații din secție.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, dar au fost trimise autorități de gestionare a dezastrelor pentru a evalua bilanțul, a declarat Mendoza pentru AFP.

Oamenii au fugit din calea dezastrului

Ronald Torres, ofiţer de gestionare a dezastrelor la Calatagan, a declarat că seismul a durat între 30 de secunde şi un minut.

Cutremurul a fost resimţit în capitală, Manila, unde locuitorii au fugit din clădiri.

Cutremurele au loc zilnic în Filipine, care se află pe „Inelul de foc” al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă.

Citește și: Adevăratul motiv care l-a determinat pe soțul Danei Roba să recurgă la violență extremă. Infidelitate sau teama că va fi părăsit

Ultimul cutremur major a avut loc în nordul Filipinelor în octombrie. Cu o magnitudine de 6,4, a lovit oraşul Dolores din provincia muntoasă Abra, rănind mai multe persoane, distrugând clădiri şi întrerupând electricitatea în cea mai mare parte a regiunii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si