Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade a lovit orașul Jayapura din Papua, în Indonezia, informează site-ul Tempo.co.

Cutremurul de mică adâncime a făcut ca o cafenea situată pe un doc din North Jayapura să se prăbușească și să cadă în apă, ucigând astfel patru femei.

Citește și: Turcia s-a deplasat cu trei metri mai aproape de Grecia în urma cutremurelor devastatoare

Toate victimele aveau sub 30 de ani și erau angajate la Cirita Cafe. Pilonii structurii de lemn s-au rupt, făcând ca întreaga clădire să cadă în apă.

cutremur indonezia

Cafenea prăbușită în apă, patru victime - cutremur Indonezia 

[Sursa foto: Xinhua]

Alte victime ale cutremurului din Indonezia 

Cutremurul a provocat, de asemenea, răniri altor patru persoane în locații diferite și a forțat mii de oameni să își găsească adăposturi, fiind evacuați din locuințele avariate.

Zeci de clădiri au fost avariate, inclusiv clădirea de stat Dok V și Spitalul Dok II din North Jayapura.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Orașul Jayapura, denumit în trecut și Hollandia, este capitala și cel mai mare oraș al provinciei indoneziene Papua.

Este situat pe coasta de nord a insulei Noua Guinee și are aproape 400 de mii de locuitori. Orașul se învecinează cu Oceanul Pacific și cu Golful Yos Sudarso la nord, în zona unde seismul a produs cele mai mari pagube.

Potrivit agenției chineze Xinhua, epicentrul seismului a fost localizat în apropierea capitalei provinciei Papua.

cutremur indonezia

Cutremur indonezia

[Sursa foto: Xinhua]

Nu sunt persoane date dispărute în Indonezia  

"Deocamdată nu există rapoarte de persoane dispărute după cutremur, dar suntem încă în alertă. Dacă există rapoarte de persoane dispărute, vom relua o misiune de căutare și salvare", a spus un oficial local.

Abdul Muhari, purtătorul de cuvânt al agenției naționale de management și atenuare a dezastrelor, a declarat că mai multe case, un spital, o moschee, clădiri de magazine și alte clădiri au fost distruse de cutremure.

Șeful Agenției de Meteorologie, Climatologie și Geofizică, Dwikorita Karnawati, a declarat că peste 1.079 de cutremure au avut loc în provincie, cu epicentrul situat în jurul capitalei provinciei Jayapura din ianuarie, spunând că seismul de acum cu magnitudinea 5,2 este cel mai mare din acest an.

Clădiri avariate sau distruse în urma cutremurului din provincia Papua 

[Sursa foto: Xinhua]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si