Un cutremur cu magnitudinea 3,4 grade s-a produs joi dimineaţa, la ora locală 4:02, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 87 de kilometri, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 83 km Est de Braşov, 91 km Sud de Bacău, 103 km Nord-Est de Ploieşti, 113 km Vest de Galaţi, 116 km Nord-Vest de Brăila şi 154 km Nord de Bucureşti.

În luna noiembrie, în România au avut loc 17 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,9 pe Richter, informează Agerpres.

Cel mai puternic cutremur din 2020

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În data de 3 noiembrie, un alt seism a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 116 km și a avut o magnitudine de 3,9 pe scara Richter, fiind cel mai puternic de luna aceasta.

Seism puternic în Marea Egee

Un cutremur extrem de puternic, de peste 7 grade pe Richter a avut loc la sfârșitul lunii octombrie în largul coastei Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos. Bilanţul

victimelor acestui cutremur a crescut treptat pe măsură ce autoritățile au căutat printre ruinele clădirilor căzute, depășind 102 morţi în primele zile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Cutremurul de magnitudinea 7 pe scala Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 erau în continuare spitalizaţi.

Citeste si:   Imaginile groazei: Un avion cu 177 de pasageri se rupe în două şi ia foc după ce iese de pe pista de aterizare

O fată în vârstă de patru ani, acoprită de moloz, a fost salvată în vestul Turciei, la aproape patru zile după puternicul cutremur din Marea Egee. Corespondenţi AFP i-au văzut pe salvatori evacuând fata în aplauze, în districtul Bayrakli, puternic afectat de cutremurul de vineri.
 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si