Șeful Poliției demisionează din funcție. Liviu Vasilescu, implicat în scandalul negocierilor cu interlopii. ”Am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliției într-un moment în care țara are nevoie de liniște”, a declarat fostul șef al Poliției.

UPDATE Reacția lui Marcel Vela: Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis că demisia lui Vasilescu este „decizia corectă, convenită astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate, sau puse sub semnul întrebării”. 

Liviu Vasilescu, implicat în scandalul negocierilor cu interlopii din Clanul Duduianu, a renunțat la funcția de conducere și va rămâne un simplu ofițer. Poliția Română va fi condusă de un șef interimar- desemnat în persoana lui Eduard Mirițescu, fost șef al Poliției Prahova.

Citeste si: Patru "grei" din PSD, dați afară după absența de la moțiune. Ce se întâmplă cu Carmen Dan

Liviu Vasilescu: Mă voi retrage și voi rămâne ofițer de poliție 

„Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor.

În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. De astăzi mă voi retrage și voi rămâne ofițer de poliție, vă mulțumesc”, a declarat Vasilescu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Schimbare radicală de look pentru Anemona Niculescu, ex-A.S.I.A.! Solista are acum 40 de ani și este actriță FOTO

Declarațiile au fost făcute marți, în cadrul unei conferințe de presă prin care Vasilescu prezenta o captură de droguri realizată de polițiștii români.

Scandalul care a adus demisia șefului Poliției Române

Demisia lui Liviu Vasilescu are legătură cu scandalul declanșat, înainte de înmormântarea lui Emi Pian, de întâlnirea nocturnă dintre șefii Polițiie și capii clanului Duduianu. Vasilescu a vrut să se asigure că nu vor izbucni noi violențe la înmormântare, dată fiind dorința de răzbunare a clanului.

Citeste si: Se înființează Poliția specială pentru școli. Anunțul MAI de ultim moment

Pe 27 august, într-o ieșire publică, Vasilescu a susținut că întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării, a fost o acțiune oficială a Poliției Române și că demersul a fost “absolut legal”.

Citeste si: Cu el trebuia să se mărite Mirabela Dauer! Fost funcționar public, Alexandru a fost părăsit de artistă dintr-un motiv incredibil FOTO

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Într-un comunicat oficial emis sâmbătă, 29 august, Poliția Română a susținut că „Vasilescu a fost singurul considerat ca având experiența necesară de a coordona operativ” acțiunea de la înmormântarea de după crima dintre clanuri, motiv pentru care s-a și întâlnit cu unii dintre lideri.

De asemenea, Poliția Româna a mai precizat că Vasilescu a fost rechemat urgent din concediu și „a rezolvat problema în 5 ore”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si