A fost panică marți dimineață la granița României! Un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 15.0 km s-a produs în Serbia, informează Observator.

În ce orașe s-a resimțit seismul?

Seismul a avut loc la ora 08:42:05 (ora locală a României) și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

  • 23km V de Drobeta-Turnu Severin
  • 82km NV de Vidin
  • 82km SE de Reşiţa
  • 86km SV de Târgu Jiu.

Cutremur Serbia

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Un localnic furios, în scaun cu rotile, a încercat să incendieze mașina primăriei, în semn de protest. Totul s-a întâmplat în Gorj

Cutremur în Duminica Floriilor. Ce magnitudine a avut?

Și în Duminica Floriilor a avut loc un cutremur! De data aceasta, seismul s-a produs la ora 20:02:26 (ora locală a României), în Oltenia, județul Gorj. Acesta a fost slab și a avut magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 15.0 km, scrie Antena 3 CNN.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17 km V de Târgu Jiu, 60km NE de Drobeta-Turnu Severin, 74km S de Hunedoara, 88km S de Deva, 95km E de Reșița.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cutremur Serbia

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident în Olt? Mădălin ar fi aflat că fusese înșelat

Datele Institutului Național pentru Fizica Pământului arată că 4.900 de cutremure s-au produs, anul trecut, la noi în ţară, cele mai multe fiind în județul Gorj. Mai precis, acolo au avut loc aproximativ 4200 de seisme.

Acolo, 3200 de locuințe au fost avariate și au avut nevoie de reparații, potrivit sursei menționate mai sus. Daunele plătite s-au ridicat la suma de la 6,5 milioane de euro, doar în județele Gorj și Arad, așadar asigurarea în caz de dezastre naturale este soluția cea mai bună.

"Cu ocazia cutremurului de la Gorj, au fost avariate vreo 3200 de locuințe care au fost reparate cu banii din asigurări. Asta în condițiile în care în județul Gorj doar 9% din locuințe erau asigurate la momentul cutremurului. Vă dați seama, în realitate, câte case au fost avariate pentru care nu există niciun fel de despăgubire", a spus Cosmin Tudor, director general adjunct PAID. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si