In articol:
- Cutremurul a avut o magnitudine de 6,9 și s-a produs în estul Indoneziei.
- Oamenii din sperați au ieșit din case în timp ce casele trepidau din cauza seismului.
- Cutremurele de adâncime tind să provoace mai puține daune decât cele superficiale.
- Două cutremure puternice au lovit Indonezia și miercuri, având epicentru în largul Insulei Sumatra.
Cutremurul de aproape 7 grade a declanșat panica printre locuitorii din orașul Kupang, potrivit Strait Times, la sud de epicentrul cutremurului din Marea Banda.
După cum se vede în postările de pe Facebook și Twitter, locuitorii înspăimântați au alergat în afara caselor, în timp ce clădirile și farurile trepidau din cauza seismului.
"Eram în centrul comercial când a lovit cutremurul ”, a spus un localnic, Engky Nussi. "Mulți oameni au fugit afară, când lucrurile au început să cadă de pe rafturi și ne-am temut că se poate întâmpla ceva mai rău".
Arhipelagul din sud-estul Asiei se confruntă cu activități seismice și vulcanice frecvente, datorită poziției sale pe „Inelul de foc” din Pacific, unde se suprapun plăcile tectonice.
Panică în Indonezia în urma a doua cutremure puternice
Două cutremure puternice au lovit Indonezia și miercuri, având epicentru în largul Insulei Sumatra, provocând panică. Nu s-au semnalat pagube sau victime, relatează AP şi AFP.
US Geological Survey a precizat că un cutremur cu magnitudinea 6.8 a avut loc la o adâncime de 22 de kilometri sub mare, la ora locală 05.23, lovind în special provincia Bengkulu de pe Insula Sumatra. Seismul s-a simţit în mai multe provincii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Şase minute mai târziu, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 6.9, la o adâncime puţin mai mare şi cu epicentrul la 13 kilometri de primul seism.
“Primul seism a fost rapid... însă altul a lovit la scurt timp după, la fel de puternic. Copiii mei au avut crize de isterie”, a spus un locuitor din Bengkulu pentru AFP.