Marea Neagră a fost zguduită de un cutremur, în ceastă dimineață, la ora 5.42. 

Seismologii spun că este „un cutremur semnificativ” cu magnitudinea 5, care a avut loc la adâncimea de 10 kilometri. Tot mai multe zone sunt cutremurate în ultima perioadă, iar seismologii verifică situația pentru a vedea dacă există motive de îngrijorare.  

Citește și: Cutremur în România. Unde a avut loc seismul?

Cutremur în România. Unde a avut loc seismul?

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc, marți, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 131.5km. 

”În ziua de 20 Iunie 2023 la ora 01:45:01 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 131.5km. ”, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul  a avut loc la 52km nord-vest de Buzau, 60km est de Brasov, 61km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63km nord-est de Ploieşti, 70km vest de Focşani, 91km nord-est de Târgovişte.

Un cutremur de 4,1 grade pe scara Richter a avut loc în Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs în județul Gorj. Seismul a avut loc, luni dimineață, la ora 08.26,

scrie Stiri pe surse.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și:  Cutremur puternic în vestul Franței

”În ziua de 19.06.2023, 08:26:02 (ora României), s-a produs în Oltenia, Gorj un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 18km NV de Targu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 96km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea”, informează INCDFP. 

Citește și: Cutremur de 6,2 grade. Ce au transmis autoritățile din Filipine

Cutremur de 6,2 grade. Ce au transmis autoritățile din Filipine

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc în Filipine joi, a declarat Institutul Geologic al SUA (USGS), în timp ce autorităţile locale au avertizat cu privire la replici şi posibile daune, scrie AFP.  Cutremurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri, în jurul orei locale 10.00 (02.00 GMT), în largul coastei orașului Calatagan, în provincia Batangas, lângă capitala Manila.  

Citește și: Cutremur în Arad. Explicația specialiștilor

Șeful poliției din Calatagan, Emil Mendoza, a spus că a fugit afară cu angajații din secție.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, dar au fost trimise autorități de gestionare a dezastrelor pentru a evalua bilanțul, a declarat Mendoza pentru AFP.

Citește și: Cutremur puternic în vestul Franței


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si