Close sidebar
Close sidebar

Cutremur puternic în România! Seismul s-a produs la o adâncime mică

Un cutremur puternic, de mică adâncime, a avut loc în urmă cu puţin timp, în apropiere de graniţa cu România, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Viorela Precupas,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform sursei citate, seismul s-a produs la ora 6:54, la doar 4,4 kilometri adâncime, şi a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter.

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic, scrie wowbiz.ro.

"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.

 În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI