Seismul a avut loc la ora 5.14 GMT (8.15, ora Romaniei), in largul Peninsulei Peloponez, la o adancime de 30 de kilometri, la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de orasul Kalamata, o regiune deosebit de seismica, a anuntat US Geological Survey.

Cutremurul a fost resimtit puternic pe zona de coasta a comunei Pylos.

"Cutremurul a durat mult timp, iar la inceput ne-am ingrijorat", a declarat Dimitris Kafantaris, primarul din Pylos, pentru Antenna TV si agentia greaca ANA, dar in prezent "calmul este absolut(...),

nu ni s-a raportat vreo paguba".

Directorul Observatorului din Atena Gerassimos Papadopoulos a subliniat ca sudul Peloponezului "este cunoscut din cauza seismicitatii sale puternice".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Acest seism nu are nimic deosebit, cu atat mai mult cu cat epicentrul lui este situat in larg", a declarat el pentru ANA.

Grecia se afla pe o linie de falie importanta si este frecvent afectata de cutremure, dar rarori se inregistreaza victime.

In iulie 2017, insa, un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a soldat cu doi morti pe Insula turistica Kos si cu pagube importante.

Iar in septembrie 1986, un cutremur de magnitudinea 6,2, la Kalamata, s-a soldat cu 20 de morti.

Grecia- tara cu cea mai puternica activitate seismica din Europa- a fost insangerata de 11 cutremure in ultimul secol, cel mai grav soldat cu 476 de morti, pe insulele ioniene Zante si Cefalonia (vest), in august 1953.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si