Cutremur puternic de 4,9 grade între Toscana și Romagna, informează Rai News.

Școlile au fost închise în regiunile afectate, iar daune materiale au fost înregistrate în localitatea Tredozio.

Cutremur puternic Italia de 4,9 grade între Toscana și Romagna

Cutremur puternic în Italia

[Sursa foto: Twitter]

Cutremurul a avut loc la ora locală 5:10 în această dimineață (6:10, ora României). Seismul cu magnitudinea 4,9 a avut loc în apropiere de Marradi, un orășel din Mugello de sus, în Toscana.

Seismul s-a produs la o adâncime de 8 km și s-a simțit cu intensitate în Toscana, Marche și Emilia Romagna.

Cutremur în Italia de 4,9 grade

Mai multe persoane au fost evacuate în urma seismului care a afectat structura de rezistență a unor clădiri.

„În urma cutremurului care s-a produs în această dimineață la Marradi, centrul pentru situații de urgență a întreprins imediat măsuri pentru securizarea structurii Vilei Ersilia, reședință pentru bătrâni din Marradi, în scop preventiv.

Pompierii prezenți la fața locului au evidențiat avarii structurale care din cauza seismului ar putea compromite siguranța locuinței. De aceea, de comun acord cu administrația municipală, autoritatea locală de sănătate a activat deja operațiunile de transfer a celor 30 de vârstnici”, a declarat președintele Toscanei Eugenio Giani.

Școli închise după cutremurul din Florența

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a lovit centrul Italiei, la nord de Florența, luni dimineață, trimițând locuitorii în stradă, dar fără a provoca pagube imediate, a transmis presa internațională.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Care este, de fapt, diferența dintre zahărul din trestie și zahărul din sfeclă de zahăr. Care este mai sănătos- antena3.ro

Citeste si: Firma românească unde un simplu șofer are un salariu mai mare decât un prefect face angajări. Ce meserii se caută- wowbiz.ro

Școlile au fost închise în unele zone ca măsură de precauție, iar trenurile au fost întârziate în așteptarea verificărilor pe liniile de cale ferată.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (INGV) a măsurat cutremurul la 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul său în apropiere de Marradi, un oraș cu aproximativ 3.000 de locuitori din provincia Florența din lanțul muntos Apenini.

Un cutremur puternic a avut loc luni, 18 septembrie, în centrul Italiei,

Marradi, epicentrul cutremurului de luni dimineața

[Sursa foto: Twitter]

Pompierii au scris pe rețeaua Twitter că locuitorii înspăimântați au sunat la serviciile de urgență, dar „nu au fost raportate persoane rănite până în acest moment”.

Primarul din Marradi, Tommaso Triberti, a declarat pentru televiziunea Rainews24 că pompierii efectuează verificări în interiorul caselor private.

„Există multă îngrijorare. Toți oamenii sunt în stradă, dar nu au fost raportate pagube speciale”, a spus el.

Peste 70 de replici după seismul din regiunea Florența

Cutremurul principal a declanșat o secvență seismică care până în prezent a înregistrat 70 de replici mici, dintre care 16 au avut o magnitudine egală sau mai mare de 2, notează presa locală.

Cele mai puternice replici au avut loc la orele 6:56 și 9:35 (M 3,0).

Citeste si: Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă- kfetele.ro

Citeste si: Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva violenței asupra femeilor, dar videoclipurile ei sunt pline de violență și imagini vulgare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piciorul unui alpinist dispărut acum 100 de ani a fost găsit pe Everest. Povestea misterioasă a unei expediții cu final tragic- antena3.ro

Replici după cutremurul din Italia

Replici după cutremurul din Italia

[Sursa foto: Twitter]

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 a lovit în apropiere de Mugello în 2019, cauzând pagube minime, a crăpat fațada unei biserici din secolul al XVII-lea.

Orașul Mugello a fost lovit de un cutremur devastator în 1919, unul dintre cele mai grave din secol, care a ucis aproximativ 100 de oameni. Munții Apenini centrali sunt expuși unui risc ridicat de activitate seismică.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si