Puternicul seism s-a produs la o adâncime de 528 de kilometri, a precizat USGS, indicând că există "o slabă probabilitate să fie victime omeneşti sau pagube materiale". Cutremurul a lovit la 93 de kilometri nord de oraşul Batang, conform presei internaționale.

Citeste si: Dezvăluire șocantă despre noul coronavirus. Imunizarea colectivă, imposibil de realizat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică. În 2018, un cutremur cu magnitudinea 7,5 urmat de tsunami pe Insula Sulawesi a devastat regiunea Palu şi a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi. Un alt seism devastator cu magnitudinea 9,1 a lovit în largul coastelor Insulei Sumatra în 2004, antrenând un tsunami care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care circa 170.000 în Indonezia.

Citeste si: Tragedie aviatică. Mai mulți morți după ce două avioane s-au ciocnit deasupra unui lac

Un seism la fel de puternic a avut loc în toamna anului trecut.

Indonezia a emis o alertă de tsunami în urma puternicului cutremur care s-a produs pe data de 14 noiembrie 2019 în largul coastelor indoneziene în apopiere de Insulele Moluce, provocând panică în rândul populației care s-a refugiat în zonele mai înalte ale insulei, potrivit presei locale. Inițial, Institutul Geologic american anunțase o magnitudine de 7,4 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si