Close sidebar
Close sidebar

Cutremur puternic într-un paradis turistic vizitat de mii de turiști români. Seismul a avut o magnitudine de 5,9 grade

Un cutremur de aproape 6 grade a lovit, vineri, 29 martie, sudul Greciei, inclusiv insula Creta, destinație favorită pentru mii de turiști români în sezonul estival. Seismul s-a produs la primele raze ale soarelui de primăvară, la ora locală 7:12 a.m.

Sorin Negru,

Cutremur în Creta, vineri 29 martie

[Sursa foto: ekathimerini.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cutremurul a fost estimat inițial ca având o magnitudine de 5,9 grade, iar ulterior a fost revizuit la 5,7 grade, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM). 

Au avut loc și replici ale seismului, cea mai puternică replică având o magnitudine de 4,1 grade.

Citește și: VIDEO- Alertă la barajul Bicaz după cutremur. ISU Neamț a făcut verificări amănunțite

Nu au fost raportate pagube sau răniți în urma cutremurului, care s-a resimțit și în capitala Greciei, Atena, dar și în insula sudică Creta, conform Express.co.uk.

Unde a fost epicentrul cutremurului din Grecia

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 5,7 a lovit sudul Greciei în largul coastei vestului Peloponez, transmite Ekathimerini.com.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cutremurul a avut loc vineri dimineață și a fost centrat sub fundul mării, lângă insulele Strofades, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de orașul vestic Patras, potrivit Institutului Geodinamic din Atena.

Cutremur în Grecia, vineri 29 martie

[Sursa foto: Pexels.com]

Efthymios Lekkas, profesor de geologie și management al dezastrelor la Universitatea din Atena, a catalogat cutremurul drept un „eveniment superficial” care „pare să nu fi afectat infrastructurile clădirilor sau oamenii”.

Athanasios Ganas, directorul de cercetare la Institutul Geodinamic al Observatorului Național din Atena, a oferit, de asemenea, asigurări că nu există niciun pericol după acest seism.

„Locuitorii din Peloponez nu trebuie să fie îngrijorați”, a spus el.

„Amploarea cutremurului este în limitele așteptărilor pentru zona în care a avut loc seismul ”, a spus el, explicând că acesta a avut loc la granița dintre plăcile eurasiatice și africane.

Cutremurul a avut loc la granița dintre plăcile eurasiatice și africane. 

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI