UPDATE: Trei cetățeni britanici sunt dați dispăruți în urma cutremurului. James Cleverly spune că: „Evaluăm că probabilitatea unor victime britanice pe scară largă rămâne scăzută”.

Președintele Fuat Oktay a anunțat că peste 8 mii de persoane au fost scoase până acum de sub dărâmături. Un număr de 380 de mii de persoane s-au refugiat în adăposturi guvernamentale sau în hoteluri, iar alții s-au dus în centre comerciale, stadioane, moschei sau centre comunitare.

Conform Agenției de gestionare a dezastrelor din Turcia a fost primit un număr de 11.342 de rapoarte în privința clădirilor prăbușite, dintre care 5.775 au fost confirmate.

De asemenea, Turcia a trimis peste 24 de mii patru sute de persoane pentru căutare și salvare. Orhan Tatar, oficial al agenției de gestionare, a declarat că se așteaptă ca numărul salvatorilor să crească odată cu sosirea altor persoane.

UPDATE: Minsitrul turc de interne Suleyman Soylu că în Kahramanmaras există 941 de clădiri prăbuşite total. Ministrul a precizat că acesta este doar numărul clădirilor prăbușite, fără cel al clădirilor avariate. 

UPDATE: Erdogan a anunțat stare de urgență pe 3 luni pentru zonele afectate de cele două cutremure: „Am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

UPDATE: "Condiţiile meteorologice nefavorabile continuă în regiune. Prin urmare, din când în când poate fi dificil să se transporte aceste echipe de căutare şi salvare în regiune", a explicat oficialul. Temperaturile din timpul nopţii în oraşul Gaziantep, afectat de cutremur, au coborât până la minus 5 grade Celsius.

UPDATE :Cele mai multe victime au fost înregistrate în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. 

În Turcia au decedat 2.921 de persoane, iar peste 15.834 de persoane au fost rănite, în timp ce în Siria au fost confirmate 1.451 de decese şi 3.531 de persoane rănite.

Bilanțul morților a ajuns la 4.372 de persoane

Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia a precizat faptul că cel puţin 5.606 clădiri s-au prăbușit, iar altele sunt pe cale să se prăbușească.

Citește și: Echipe medicale din mai mulți voluntari intervin în urma celor două cutremure catastrofale din Turcia

Până în prezent au avut loc cel puțin 100 de replici cu magnitudinea de 4,0 sau chiar mai mari.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cei ce au supraviețuit căută cu disperare persoanele dragi dispărute sau plâng penttru faptul că au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Citește și: Dezastrul din Turcia. Lucian Bode: „Vorbim de dimensiuni apocaliptice ale acestei catastrofe”

"Se fac zgomote, dar nu vine nimeni", a spus el. "Suntem devastaţi, suntem devastaţi. Doamne... Ei strigă. Spun: "Salvaţi-ne", dar noi nu-i putem salva. Cum îi vom salva? Nu a mai fost nimeni de dimineaţă."

Preşedintele Turciei a declarat o săptămână de doliu naţional

"Ca urmare a cutremurelor care au avut loc în ţara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu naţional de şapte zile. Drapelul nostru va fi coborât în bernă până duminică, 12 februarie 2023,  la apusul soarelui, pe întreg teritoriul ţării noastre şi în cadrul reprezentanţelor străine", a scris Erdogan pe Twitter.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale oamenilor, după seismul din Turcia: ,,Măcar să murim împreună în același loc. A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte''

Erdogan va avea o discuție cu Joe Biden, în vederea ajutorului care va fi acordat de SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si