Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că, vineri, la ora 18:23:17, s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 8 km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 89 km SV de Brăila, 96 km E de București, 106 km E de Ploiești, 109 km SV de Galați, 118 km NV de Constanța, 135 km NE de Ruse, 164 km N de Varna, 174 km SE de Brașov, 193 km E de Pitești, 217 km S de Bacău. 

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și în ce orașe s-a resimțit

Raed Arafat a oferit sfaturi cu privire la ceea ce este bine să facem în cazul unui cutremur. Iată ce spune șeful DSU!

Potrivit datelor transmise, cutremurul a avut loc sâmbătă dimineața.

Citește și: Traficul feroviar, oprit după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit, a fost reluat

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În județul Vrancea,  seismul  a avut magnitudinea 3,6 și s-a produs la adâncimea de 145 de kilometri.

Cutremurul s-a resimțit și în Brașov (74 km), Ploiești (98 km), Bacău  (105 km), Galați (118 km), Brăila (119 km) și București (139 km).

Ce trebuie să facă românii în caz de cutremur

La începutul lunii noiembrie, România a fost zguduită de un  cutremur  cu o magnitudine de 5,4.

Șeful DSU, Raed Arafat, a menționat faptul că românii ar trebui să fie bine pregătiți pentru un astfel de eveniment deoarece este imposibil de prezis când va avea loc următorul cutremur puternic în țara noastră.

Citește și: Masca de protecție redevine obligatorie?! Ce spune Organizația Mondială a Sănătății: „Apariția unei noi variante îngrijorătoare”

„Oricând un cutremur poate să apară.

Cum a apărut cutremurul astăzi de 5,4 (…) Oricând putem avea un cutremur de 5,5, de 6, de 6,5 și unul de 7. Clar că apariția unui cutremur nu este predictibilă. Din cauza asta trebuie să fim tot timpul pregătiți. Nu știm când poate să apară un cutremur. Nimeni nu poate să prezică că peste o lună o să avem un cutremur. Au încercat mulți să joace cartea asta, dar nu merge. Încă nu există mecanismele științific dovedite prin care să poți să faci acest lucru (...)”, a explicat Raed Arafat, potrivit Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si