În cursul nopții trecute, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 3,8, situat la o adâncime de 88,6 kilometri sub suprafața pământului.

Cutremurul a avut loc în proximitatea următoarelor orașe: 47 de kilometri vest de Focșani, 62 de kilometri nord de Buzău, 65 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 75 de kilometri est de Brașov și 92 de kilometri nord-est de Ploiești.

Citește și: FOTO/VIDEO. Exploziile se țin lanț în România. Două persoane s-au stins din viață după ce o bubuitură puternică a avut loc într-un bloc din Sibiu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În dimineața aceasta, a avut loc un al doilea cutremur cu magnitudinea de 2,2 în aceeași regiune.

În acest an, în România, cel mai puternic eveniment seismic, cu o magnitudine de 5,7, s-a produs la data de 14 februarie în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri sub suprafața pământului.

Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur. Reguli și sfaturi

De-a lungul timpului, autoritățile din România au difuzat ghiduri care oferă informații cu privire la pregătirea și comportamentul adecvat în situația unui cutremur. Acest ghid cuprinde sfaturi referitoare la pregătirea înaintea unui seism, acțiuni de urmat în timpul cutremurului și măsuri recomandate după acesta.

Dacă sunteți în interiorul clădirii:

  • Este important să rămâneți în locul în care vă aflați și să nu încercați să ieșiți afară sau să mergeți pe balcon.
  • Căutați un refugiu sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier și asigurați-vă că vă protejați capul și fața.
  • Dacă sunteți într-un hol, așezați-vă în poziție ghemuită lângă un perete interior.
  • Asigurați-vă că vă protejați capul și fața.
  • Evitați să vă apropiați de ferestre, geamuri, oglinzi, rafturi înalte sau surse de lumină.
  • Dacă sunteți într-un scaun cu rotile, blocați roțile și protejați-vă capul și gâtul.
  • Într-un loc public, cum ar fi un magazin, căutați un refugiu cât mai departe de ferestre sau de zone cu obiecte grele.
  • Nu încercați să ieșiți afară, deoarece vă puteți expune riscului de rănire.
  • Evitați să utilizați liftul. Dacă sunteți într-un lift în timpul cutremurului, apăsați butonul de urgență. Când liftul se oprește, evacuați-vă cât mai rapid și în siguranță și găsiți un loc sigur pentru adăpost.

ATENŢIE!   Pe timpul cutremurului obiectele pot să se  răstoarne sau să alunece, tencuiala din tavan se poate  desprinde iar geamurile se pot sparge.

Citește și: Ion Iliescu ar fi ajuns la spital pentru efectuarea unor analize. Fostul Președinte al României a fost lăsat acasă

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă sunteți în exteriorul clădirii:

  • Căutați protecție într-un loc securizat, la distanță de ferestre, clădiri, poduri, cabluri electrice sau stâlpi. Asigurați-vă că vă aflați la cel puțin 10 metri de cablurile electrice avariate sau căzute.

Dacă sunteți într-o mașină:

  • Stați în mașină. După terminarea cutremurului, nu părăsiți vehiculul dacă există cabluri electrice căzute în jurul dumneavoastră. În această situație, așteptați sosirea echipelor de intervenție. Opriți-vă într-un spațiu sigur, fără a bloca circulația, și îndepărtați-vă de poduri, viaducte și clădiri.

Citește și: VIDEO: Două persoane și-au pierdut viața, iar un hotel a fost evacuat în incendiile din Sicilia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si