Cutremurul din Japonia a provocat pagube serioase, iar cei mai mulți dintre oamenii aflați în localitățile de pe coasta de vest au fost evacuați. Totodată, autoritățile au întrerupt curentul a mii de locuințe din zonele afectate și au decis anularea zborurilor. Circulația feroviară este și ea afectată.

Autoritățile din Japonia au emis o alertă de tsunami după cutremurul din prima zi a anului. În mediul online au început deja să circule primele imagini cu momentul în care a început cutremurul, dar și imagini cu pagubele create de seism.

Două persoane au fost surprinse de cutremur chiar în timp ce se aflau în tren, în stație. Momentele groazei au fost filmare și distribuite apoi în mediul online. Trenul începe să se miște, în timp ce panourile care afișează orele și mijloacele de transportă se mișcă violent și repede.

Cutremurul din Japonia, filmat dintr-o stație de tren

În imaginile devenite virale pe Twitter și Tik-Tok se poate vedea momentul în care începe cutremurul din Japonia. Pe filmare se aude cum un bărbat și o femeie vorbesc, iar aceasta pare panicată la momentul la care trenul începe să se miște în stânga și în dreapta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Cutremur de 7,5 grade în Japonia. Este alertă de tsunami! Oamenii au primit ordin de evacuare

Tabelul care trebuia să afișeze orele de plecare ale altor trenuri este și el filmat de călători și se poate vede cum începe să se clatine în față și în spate, ca în bătaia vântului. Înainte de cutremur, acesta funcționează, iar odată ce seismul se încheie se vede clar cum toate luminile sale s-au stins.

Cele două persoane continuă să vorbească, iar femeia se mai calmează odată ce cutremurul s-a terminat.

Este alertă de tsunami în Japonia

Agenția de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de tsunami în această dimineață, după cutremurul puternic produs pe coasta de vest. În mediul online au apărut deja filmări cu valurile care s-au format pe râuri și pe mare, iar cetățenii se tem pentru ce este mai rău, notează CNN.

Citește și: VIDEO- Imagini cu un pui de leu plimbat cu mașina fac înconjurul internetului

Până la acest moment, primele valuri de tsunami ar fi lovit deja costa de vest a Japoniei, la scurt timp după seismul de 7.5 grade pe scara Richter. Potrivit sursei citate mai sus, valuri de 1.5 metri ar fi fost raportate în portul Wajima, al prefecturii Ishikawa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si