Cuvintele „mamă” și „tată” nu vor mai fi folosite pentru că dăunează limbajului incluziv. De asemenea, nici sintagma „oameni sănătoși”. Lista completă a cuvintelor de evitat în Parlamentul European este chiar aici.

Reprezentanții Parlamentului European au elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească „limbajul incluziv”. Va fi interzis să folosească termeni precum „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen.

Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga, condus de Matteo Salvini, este cea care a denunțat aceste indicații făcute de Parlamentul European, conform Il Giornale.

Citeste si: Noi date despre pașaportul COVID european. Anunțul Comisiei Europene

Tot ea afirmă că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat „ghidul limbajului sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”. Documentul oficial al cuvintelor de evitat în Parlamentul European, chiar aici.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Citeste si: Iohannis a promulgat legea care aprobă o OUG privind un acord între UE și România

Termeni interziși în Parlament

Cuvintele care „definesc comunitatea LGBT” sunt și ele vizate. Politicienii nu vor avea voie să pronumțe „gay, lesbiană, homosexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”.

cuvintele mama și tata interzise
Cuvinte interzise în cadrul Parlamentului European.[Sursa foto: google]

Oamenii nu vor avea voie să zică „drepturile homosexualilor”, ci „comportament egalitar, echitabil”.

Citeste si: Autoritățile vorbesc de apariția valului trei COVID-19. Ce se întâmplă în România

Politicienii de la Bruxelles au parte de o shcimbare drastică a vocabularului. Ei nu au voie să mai vorbească despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. Este greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”.

Se interzice și exprimarea prin termenii „mamă” și „tată”, și rămâne doar cuvântul generic de „părinți”.

Aceste directive europene vin la foarte scurt timp după ce în cadrul Parlamentului European s-a votat cu succes moțiunea care declară Uniunea Europeană ca fiind „zonă de libertate LGBT”.

Citeste si: Restricțiile de călătorie se relaxează de astăzi, 12 martie! În ce țară se iau măsurile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si