Într-un interviu acordat presei slovene Nova24, Planet TV și Siol, premierul Sloveniei spune că Rusia ar putea ataca întâi țările din jurul Uniunii Europene care nu au aderat la UE ȘI NATO, iar apoi va ataca țările baltice.

Citeste si: Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din SWIFT

„Acolo am avea un conflict serios şi, posibil, începutul celui de-al treilea război mondial”, a spus Jansa, citar de Agerpres.

Rezistența Ucrainei va salva și Europa

Pe de altă parte, acesta mai spune că dacă Ucraina va rezista, nu va mai avea loc o altă escaladare și vor avea lov negocieri, iar Europa nu va mai fi atacată. „Părţile din Balcani care nu fac încă parte din UE sunt o potenţială pradă pentru aspiraţiile lui Putin.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un soldat din Ucraina i-a trimis copilului său un video în care dansează. Bărbatul vrea să-și liniștească familia

Este posibil să incite la conflicte şi tulburări acolo pentru a ţine UE ocupată cu Balcanii, în timp ce Rusia se va concentra pe vecinătatea sa”, a apreciat el.

Ucraina este în a cincea zi de război

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a cincea zi și chiar dacă noaptea de duminică spre luni a fost ceva mai liniștită, în cursul dimineții au avut loc din nou bombardamente asupra principalelor orașe din Ucraina, Kiev și Harkov. Tot luni dimineață, o rachetă a lovit un bloc de locuințe din Cernihiv.

Citeste si: Referendum Belarus 2022: Se renunţă la statutul de ţară non-nucleară. Ce implicaţii are rezultatul votului în războiul cu Ucraina?

Capitala ucraineană Kiev și orașul Harkov au fost din nou în alertă maximă, iar sirenele au pornit în dimineața zilei de luni. Criza uriașă declanșată de Rusia după invazia neprovocată și fără o motivație logică în Ucraina trece la un nou nivel. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ordonat ridicarea nivelului de alertă pentru armele nucleare, Rusia fiind practic pregătită să atace cu arme non-convenționale dacă nu are câștig de cauză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si