Daca vreti sa scapati de depresie, mergeti des la biserica sau rugati-va cat mai mult, sustin cercetatorii de la Universitatea Columbia
Daca vreti sa scapati de depresie, mergeti des la biserica sau rugati-va cat mai mult. Cel putin asta va sfatuiesc cercetatorii de la Universitatea Columbia, care au descoperit ca starile negative nu apar la cei care il poarta in suflet pe Dumnezeu. ##VIDEO45898##
Acasa la doamna Aurica si la domnul Ionel, icoanele sunt cu nemiluita! Un adevarat altar si-au facut sotii in camera de zi!
Dupa fiecare rugaciune parca o stare de bine le inunda sufletul si casa. Zecile de obiecte de cult, cumparate de prin pelerinajele pe care le-au facut la manastiri, celor doi soti le dau o stare de bine!
Nu doar doamna Aurica crede in in vindecarea prin credinta! In portofelul domnului Ionel, sunt ascunse bine doua iconite din hartie.
De cand le poarta cu el, parca si starea de spirit a barbatului e alta!
„Eu am fost bolnav si daca Dumnezeu a fost aproape de mine, m-a ajutat, am scapat de problemele pe care le-am avut. Port tot timpul in portofel mai multe iconite de la mai multe manastiri”, spune barbatul.
Linistea si siguranta despre care vorbesc cei care se simt aproape de Dumnezeu este confirmata si de cercetatori: acestia au descoperit ca religia sau spiritualitatea ne modifica structural.
Mai exact, cei credinciosi au o scoarta cerebrala mai groasa! Ne lamuresc psihologii:
„Oamenii credinciosi se pot vindeca mai usor de depresie daca descopera puterea rugaciunii. Daca ajung sa fie convinsi ca exista o forta divina si ca rugaciunea ii va ajuta, acestia se vor axa pe legatura cu Dumnezeu, prin biserica si vor avea progrese in recuperarea depresiei”, a declarat Ana-Maria Gherman – psiholog.
Tanti Anica a inceput sa se indrepre spre credinta de cand a ramas vaduva. Apasarea pe care o simtea in suflet atunci a crezut ca nu o va mai lasa sa-si revina vreodata, dar rugaciunea a ajutat-o sa iasa din depresie.
Studiul care nu a fost inca publicat apartine cercetatorilor de la Universitatea Columbia. El se bazeaza pe teste imagistice realizate pe mai multi subiecti.