"Am solicitat si am obtinut sprijinul SUA si am obtinut promisiunea ca vom fi sustinuti pentru intarirea cooperarii la Marea Neagra, cooperare militara la nivel naval", potrivit Agerpres. "Am explicat demersurile pe care noi le-am facut deja in colaborare cu Bulgaria si Turcia si am avut promisiunea sprijinului, in cadrul summitului, pentru ca aceasta cooperare la Marea Neagra sa fie sustinuta de NATO", a declarat primul ministru, potrivit  unui comunicat de presa al Guvernului.

La randul sau, vicepresedintele Biden a subliniat ca Romania a fost si ramane un partener si aliat de încredere al SUA. De asemenea, a aratat ca exista un interes reciproc de utilizare a potentialului semnificativ de dezvoltare a cooperarii economice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Convorbirile au vizat si stadiul pregatirii Summit-ului NATO de la Varsovia, din luna iulie a acestui an. Premierul Dacian Ciolos a prezentat aspectele de securitate si aparare care prezinta un interes particular pentru Romania, precum si pozitia nationala în raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii în cadrul reuniunii la nivel inalt a Aliatilor, se mai arata in acelasi comunicat.

Vicepresedintele Biden a reconfirmat angajamentul SUA, atat în plan bilateral romano-american, cat si în context aliat în vederea consolidarii securitatii si apararii în spatiul euroatlantic.

Oficialul american a salutat implicarea activa a Romaniei in eforturile de prevenire si combatere a riscurilor si provocarilor de securitate cu care se confrunta Alianta Nord-Atlantica.

Prim-ministrul Dacian Ciolos se afla intr-o vizita de lucru în Statele Unite ale Americii pana pe 25 mai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si