Potrivit unui comunicat emis de Guvern, premierul Dacian Ciolos va prelua interimatul la Ministerul Sanatatii, asta dupa ce ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat.

"Prim-ministrul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii pentru a coordona direct şi a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

"Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt şi mediu pentru creşterea siguranţei în sectorul medical şi a unor măsuri strategice de reformă.

Pe termen scurt, va fi abordată problema infecţiilor intraspitaliceşti şi se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză şi strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate", se mai precizează în comunicat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si