Close sidebar
Close sidebar

Dacian Cioloș, după refuzul venit de la PNL: Vom merge până la capăt şi vom oferi un Guvern cu puteri depline

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că rămâne determinat să propună un Guvern în Parlament săptămâna viitoare şi a făcut un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate.

Razvan Ilie,

Dacian Cioloș spune că duminică va avea loc şedinţa Consiliului Naţional USR în care se aprobă programul de guvernare şi lista Guvernului.

[Sursa foto: Facebook / USR]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacian Cioloș a anulat vizita programată pentru astăzi la PNL, după decizia liderilor liberali de a nu susține formarea unui Executiv condus de premierul desemnat de Klaus Iohannis. Cioloș spune că USR rămâne în continuare determinat să propună până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament. 

Citeste si: Liderii PNL îl trimit pe Dacian Cioloș să negocieze cu AUR și PSD

Dacian Cioloș: Dacă PNL este interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească 

"Din păcate, am constatat şi astăzi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis şi nu pot să fac decât un apel la responsabilitate pentru că România are nevoie de un Guvern.

USR rămâne în continuare determinat să propună până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament", a declarat vineri Dacian Cioloș.

Pootrivit acestuia, duminică va avea loc şedinţa Consiliului Naţional în care se aprobă programul de guvernare şi lista Guvernului.

Citeste si: Liberalii fac apel la vaccinare: ,,Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere partidele și politicienii responsabili"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Dacă PNL este interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească în cazul în care au alte idei de a găsi formule împreună, acum şi nu mai târziu, pentru că oamenii nu aşteaptă.

Noi vom merge până la capăt şi vom oferi un Guvern cu puteri depline", mai a afirmat Cioloş.

Florin Cîțu l-a trimis pe Cioloș să facă Guvern cu PSD și AUR

PNL a decis vineri să îi ceară premierului desemnat Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR  pentru formarea majorităţii necesare  pentru învestirea Guvernului, a declarat, vineri, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.

În aceste condiții, întâlnirea dintre premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale a fost anulată, a informat vineri USR. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Dacian Cioloș, premierul desemnat de Iohannis, se întâlnește cu liderii PNL, UDMR și minoritățile

"Biroul Executiv decide că PNL solicită lui Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide pentru formarea majorităţii PSD şi AUR pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş nu va reuşi să găsească majoritatea pentru învestirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor responsabile, cu excepţia AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru România", a spus liderul liberal Florin Cîţu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI