Un bărbat care deține mai multe case de amanet din Dâmbovița este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni într-un dosar de de evaziune fiscală, cămătărie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta ar fi dat bani cu împrumut, solicita dobânzi și garanții în imobile, iar apoi îi executa silit pe debitori, potrivit informațiilor transmise de news.ro.

Proprietarul unor case de amanet din Dâmbovița, reținut de autorități

Administratorul unor case de amanet din Dâmbovița este anchetat într-un dosar penal de evaziune fiscală, cămătărie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit informațiilor transmise de autorități, se pare că bărbatul ar fi dat, în ultimii patru ani, mai multe sume de bani cu împrumut, pentru care solicita dobânzi și garanții în imobile.

Citește și: VIDEO Ce se întâmplă cu bătrânii care vor avea pensia mai mică după recalculare! Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă! Mulți pensionari s-au trezit peste noapte cu pensia tăiată

Foto simbol

[Sursa foto: istockphotos]

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit în posesia bărbatului sume fabuloase de bani, bijuterii, ceasuri și 82 de mașini, lăsate drept garanție. Bunurile identificate au fost confiscate de autorități.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Citește și: Claudiu a murit în chinuri, în Marea Britanie, după ce hoțul care i-a furat duba l-a târât agățat de mașină. Bărbatul era curier și doar ce predase un colet. Familia este disperată de durere

Ce au transmis autoritățile

"Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în perioada 2020- prezent, administratorul unor case de amanet ar fi oferit bani cu titlu de împrumut mai multor persoane, pretinzând dobânzi şi garantarea cu imobile. 

Ulterior, ar fi procedat la executarea silită a celor împrumutaţi. În procesul de executare, ar fi fost utilizate mai multe documente falsificate, iar veniturile obţinute nu ar fi fost evidenţiate în contabilitate.

În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat 420.850 de euro, 78.345 de lire, 3.300 de dolari, 22.856 de lei, 279,21 de grame de bijuterii, două monede şi 2 ceasuri.  De asemenea, au fost indisponibilizate 82 de autovehicule care ar fi fost lăsate drept garanţie pentru achitarea împrumuturilor. 

Bărbatul cercetat în acest dosar „se află deja sub o măsură preventivă, într-o cauză penală instrumentată de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de grup infracţional organizat şi trafic de droguri", se arată în comunicatul transmis de IPJ Dâmbovița.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si