Evenimentul de promovare a consumului de carne si produse din carne de oaie din cadrul campaniei nationale „Alege oaia!” are in aceste zile in santurile Cetatii din Alba Iulia si la el participa zeci de oieri din judetul Alba si producatori de branza si produse din carne de oaie.

Ministrul Agriculturii a fost asteptat de unul dintre producatorii din Alba cu o paine traditionala realizata in forma hartii Romaniei si cu mesajul „Alege oaia!”, din care Petre Daea a spus ca e prea frumoasa ca sa rupa.

Citeste si: Ministrul Carmen Dan, spionata in propria casa? A gasit un microfon in priza- Specialistii sustim ca nici cel mai sarac spion din lume nu ar folosi un dispozitiv atat de ieftin

El a rupt in final din partea de jos a painii, spunand ca ia "putin nisip de pe fundul Dunarii". "De pe fundul Dunarii as lua putin nisip ca sa mearga mai bine barjele sa ducem graul afara si sa luam banii pe el”, a spus Daea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

El a vizitat apoi corturile producatorilor si a gustat din produsele acestora, si-a cumparat virsli, dar si o paine coapta in cuptor si a carei coaja a fost apoi batuta, facuta la o brutarie din Santimbru si atestata ca produs traditional.

Petre Daea a vorbit cu ciobanii prezenti la eveniment si a explicat ca a inceput cu promovarea oii tocmai pentru a-i ajuta.

"E bine ca am luat-o cu oaia ca ea vine saraca din varful muntelui cu oamenii astia care se duc si pleaca cate sase luni de zile.

Uita de copii, uita de neveste, uita de familie, uita de sat si cand vin, vin plangand. Ai vazut la Loman (n.r.- o localitate de oieri din Alba), veneau ciobanii plangand de bucurie ca au ajuns in vatra satului. Exceptional. si pe oamenii acestia trebuie sa ii ajutam”, a mai spus Daea.

Ministrul Agriculturii s-a oprit apoi sa manance mici cu mustar impreuna cu prefectul de Alba Danut Halalai si cu deputatul PSD Ioan Dirzu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si