Close sidebar
Close sidebar

Daea, despre prețul redus al laptelui timp de șase luni: „Măsura va fi luată pentru ca oamenii să simtă că viaţa e mai ieftină”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat dacă un litru de lapte va ajunge să coste 5 lei după aplicarea măsurii de reducere a preţului acestui produs pe o perioadă de şase luni.

Laura Macovei,

Daea, despre prețul redus al laptelui timp de șase luni: „Măsura va fi luată pentru ca oamenii să simtă că viaţa e mai ieftină”

[Sursa foto: colaj]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acesta a declarat că nu poate anticipa şi alte măsuri similare, fiind chestionat dacă reducerea preţului ar putea fi făcută şi pentru alte produse cum ar fi carne sau alte lactate.

În primul rând este o iniţiativă a Guvernului, pentru că am avut întâlniri pe această temă la care am fost şi eu. Iată că vă dau răspunsul acesta al confirmării, faptul că am fost prezent la această întâlnire coordonată şi asistată de premier, punându-şi şi dumnealui întrebarea, la fel ca şi noi ceilalţi, ce trebuie să facem în aşa fel încât să fie bine. Am socotit şi noi şi socotim de fiecare dată, că lăcomia nu e bună, indiferent unde se află şi cine o aplică. Motiv pentru care am putut constata, prin analiză, şi am văzut că întreaga coaliţie şi oamenii politici ai României îşi pun întrebarea şi caută soluţii, pe bună dreptate ”,

a explicat Petre Daea, potrivit news.ro.

Citește și: VIDEO- Studenții de la Agronomie contribuie la produselor băcăniilor

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu poate avansa o cifră cât va costa un litru de lapte, după aplicarea măsurii de reducere a preţului cu 20%.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sigur soluţia a prezentat-o domnul premier, iar în ansamblul acesta de măsuri sunt elementele concrete care vor fi la baza propunerii. Eu nu vreau să fac ingerinţe în activitatea altora pentru că pe acest lanţ de producţie nu se află numai Ministerul Agriculturii.

Eu nu dau cifre niciodată (dacă laptele va ajunge să coste 5 lei – n.r.). Şi ştiţi de ce nu dau? Pentru că ştiu ce înseamnă cifra şi ce înseamnă propunerea acesteia şi responsabilitatea pe care o am ”, a completat Daea.

Ministerul Agriculturii a sprijinit mereu producătorii

Noi facem intervenţiile la producător şi se cunosc aceste intervenţii şi le-am făcut tot timpul.

Le-am făcut tot timpul pentru producător, tocmai pentru a creşte randamentului producţie şi creşterea randamentului şi a costurilor, ca urmare a intervenţiilor pe care le facem. De aceea, prin înţelegerea care a fost şi prin dispoziţia prim-ministrului s-a putut constata din prelucrarea informaţiilor şi a discuţiilor pe care le-am avut în cele trei întâlniri care depăşesc 10-15 ore şi am ajuns la această concluzie, nu printr-o intervenţie brutală, printr-o înţelegere că este bine să nu ajungem la lăcomie. Lăcomia astăzi poate aduce sărăcia mâine ”, a mai declarat ministrul PSD.

Chestionat dacă este posibil ca Guvernul să intervină şi asupra altor preţuri, de exemplu carne sau lactate, dacă va fi observată o explozie a preţurilor, ministrul Agriculturii a răspuns: „Nu aş vrea să anticipez măsurile pe care ministrul Agriculturii nu le poate lua singur”.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că a convenit cu procesatorii şi retailerii o reducere a preţului laptelui de consum pentru o perioadă de şase luni, iar crescătorii de vaci de lapte vor primi în acest an ajutoare în valoare de 43,6 milioane euro, în două tranşe.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Rețetă simplă de pască pentru masa de Paște 2023. Are un gust senzațional și este simplu de gătit

Mai mult, va fi îmbunătăţită şi adaptată măsura de acordare a primei de 10% din valoarea producţiei prelucrate în ţară, pentru susţinerea procesatorilor români din industria alimentară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI