Dan Barna, actulul vicepremier al României, s-a născut în anul 1975, iar visul lui înca din adolescență era să devină arheolog. Deciziile părinților l-au împiedicat să îsi urmeze visul, iar acum este cunosut ca unul dintre cei mai buni experți în accesarea fondurilor europene.
Conform CV-ului publicat de Dan Barna, în 1990 a fost înscris la Liceul ”Gherghe Lazăr” din Sibiu, iar după cei 4 ani a venit în Bucrești pentru a își continua studiile.
Dan Barna a fost licențiat în drept
S-a înscris în 1994 la Facultatea de Drept pe care a absolvit-o patru ani mai târziu, în 1998, atunci când a fost licențiat în drept.
În anul 2000 acesta a urmat un curs de formare pentru specialişti în drept pe domeniul dezvoltării durabile la International Development Law Institute -Roma, Italia.
S-a înscris la master în Management
Dan Barna nu s-a mulțumit cu o licență în drept, așa că în 2002 s-a înscris la master în Management de proiect din cadrul Universității Politehnica din București.
Din CV-ul actualului vicepremier lipsește școala pe care a absolvit-o înainte de a se înscrie la liceu.
Engleza, franceza și italiana sunt limbile străine pe care Dan Barna la vorbește, potrivit CV-ului.
Actualul vicepremier, Dan Barna, a avut o carieră de succes, potrivit CV-ului.
Primul job al acestuia a fost de consultant şi consilier pentru problemele juridice. În 1999 a fost ales președinte al ONG-ului European Law Students Association (ELSA). Timp de un an 2000-2001 a fost consultant juridic pentru Bertagna Gruia Dufaut Gruia.
Dan Barna a fost secretar de stat în guvernul Cioloș
Intrarea lui oficială pe scenă politică s-a produs abia în 2016, atunci când a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul condus de Dacian Cioloș.
În 2017 a fost ales președinte USR, conform CV-ului său
Tot în 2016 s-a alăturat Uniunii Salvați România (USR), unde a fost ales deputat în parlamentul României. Un an mai târziu a devenit președinte USR.
Dan Barna a candidat pentru Președinție
În 2019 s-a înscris în cursa electorală pentru Președinție, dar nu a strâns suficiente voturi pentru a intra în al doilea tur.
Din 23 decembrie 2020 este viceprim-ministru al României, după ce partidul pe care îl conduce a format o coaliție de guvernare cu PNL și UDMR.