Liderul USR, Dan Barna, anunţă că formaţiunea susţine dizolvarea acestui Parlament şi organizarea de alegeri anticipate, întrucât ”actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, şi-a dovedit limitele”. În cazul în care ”majoritatea de sorginte pesedistă din Parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor”, USU anunţă că este dispus să intre la guvernare şi să dea o OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

Dan Barna
Dan Barna

Citeste si: Klaus Iohannis: Voi convoca partidele parlamentare la consultări joi, la ora 12:00

”Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, şi-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el. Am luat act de afirmaţiile Preşedintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găseşte majoritatea pentru anticipate.

Citeste si: Guvernul Orban a picat în urma moțiunii de cenzură. VIDEO

Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegaţia USR îi va comunica şefului statului faptul că Alianţa USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniştri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit acestuia, acest scenariu este valabil doar în situaţia în care ”majoritatea de sorginte pesedistă din Parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor”.

Citeste si: Ce urmează după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură?

”Reamintesc că Alianţa USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloş. Avem, de asemenea, oameni competenţi pentru posturile de miniştri dintr-un viitor guvern”, a mai spus acesta.

Dan Barna
Dan Barna


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si