In articol:
Liderul USR Plus consideră că acum se poate aluneca ușor în "logica vechilor coaliţii de conjunctură", în care germenii intabilităţii sunt stabiliţi de la început." Dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, aceasta este Programul de guvernare, iar aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situaţia că suntem într-un blocaj legat de alocarea funcţiilor pentru partide sau, şi
Citeste si: Ședință importantă la Cotroceni. Klaus Iohannis, schimbări importante pentru România
Dan Barna: Încercăm o nouă soluție
Dan Barna a afirmat marți că discuţia ”nu este poziţii, ci este despre o alocare echilibrată şi despre o şansă ca această coaliţie să funcţioneze şi să meargă mai departe”. Liderul USR a afirmat că au propus mai multe soluţii, refuzate de către PNL.
” Încercăm o nouă soluţie, încercăm o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliţii trebuie să existe.
Liderul USR a precizat că, un Guvern condus de un premier care va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi ”serios, credibil şi care nu va mai avea nevoie de comitete şi comiţii pentru luarea deciziilor”.
”Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment”, a mai declarat Barna, precizând că va fi nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor.
Dacian Cioloș: La noi guvernările au fost cochilii goale
Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi, că anunţul lui Dan Barna referitor la înfiinţarea a trei funcţii de vicepremier, pentru liderii celor trei formaţiuni, arată că alianţa USR PLUS este gata să ofere soluţii, nu să se cramponeze de funcţii.
”Vom discuta cu colegii de la PNL şi UDMR măsură cu măsură, pentru că asta e mai important decât cum ne împărţim funcţiile”, a transmis Cioloş, precizând, însă, că oamenii care vor ocupa funcţiile sunt importanţi.
Citeste si: Cum se transmite COVID-19? Un studiu stabilește principala cale de infectare
”Atenţia a fost foarte mult focalizată în media, în aceste zile, pe partea de negocieri de funcţii şi mai puţin spre deloc pe partea de guvernare. Evident că funcţiile şi mai ales oamenii care le vor ocupa sunt importante. Dar la noi guvernările au fost de foarte multe ori forme fără fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degrabă cu interese de grup decât cu o viziune despre ceea ce trebuie să se schimbe în bine prin reforme care să nu „taie” prosteşte, ci să reducă risipa, să dea perspective celor care vor să muncească pe bune, nu să fure sau să se pună pe căpătuială”, a scris, marţi, Dacian Cioloş, pe Facebook.