Dan Bittman a fost în stare de şoc înainte de Revoluţia din 1989. Întrebat ce însemna să fii star rock în România conunistă, liderul trupei Holograf a mărturisit, pentru revista VIVA: “În România comunistă era treaba „Rock, ha?! Ia vino puțin, băiețică! Cam asta era abordarea. „Ce zici că ești? Rock star? Ia! Ia să vedem!”. Apoi, Bittman a relatat un episod care l-a avut drept protagonist pe Edi Petroşel, bunul său prieten şi coleg de trupă.

( vezi cu cine s-a distrat Dan Bittman de ziua lui)

Citeste si: Trupa Compact a fost lovită de un blestem cumplit! Înainte de Leo Iorga, trei membri ai formaţiei şi impresarul au murit înainte de vreme!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Dan Bittman, copleșit de durere după ce aflat că Leo Iorga a murit: „A iubit viaţa foarte tare”

Citeste si: Dezvăluiri bombă despre Dan Bittman! Ce i s-a întâmplat la naștere ar putea să șocheze pe toată lumea! ”Am fost dat altei femei decât mamei mele”

„Păi, pe Edi l-au prins și l-au tuns.

L-au prins pe stradă, avea plete, l-au bă­gat într-o dubă și l-au tuns. Vorbesc foarte serios, chiar asta i s-a întâmplat! Noi, când apăream la televizor, de obicei trebuia să ne strângem părul cu niște agrafe și să ni-l dăm cu apă cu zahăr, ca să se lipească de scalp, și bineînțeles că venea câte un cen­zor drag care spunea că nu există umbre pe cer (n.r. „Umbre pe cer este una din­tre cele mai cunoscute piese ale formației), în România există doar soare și flori și că trebuie schimbat textul refrenului.
La fi­nal, trebuie să fie pozitiv, luminos… Și asta făceam, pentru că, altfel…”
, a mai spus Bittman.

Dan Bittman a fost în stare de şoc: "Trebuia să fie cineva lângă tine, de la Securitate" 

„Nu se putea să fii singur pe drum în România! Trebuia să fie cineva lângă tine, de la Securitate, care să stea și să te ghideze, cum și astăzi, de fapt, se întâm­plă. Și atunci, nu suntem niciodată singuri pe drum.”, a mai relatat Dan Bittman.  "O singură concluzie apropo de ce înseamnă să fii rock star în România de atunci și de acum – nu are nicio legătură cu ce înseamnă să fii rock star afară. Măcar atât trebuie să punctăm. Nu pot să uit, înainte de 89, cât de rock star eram… La Brașov trebuia să stăm, cu cartela, să luăm acea pâine la care avea dreptul fie­care, și nu pot să uit un gest făcut de o doamnă”, a completat Edi Petroşel.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

“Am stat la coadă, că aveam spectacol și trebuia să ne luăm și noi o bu­cată de pâine, dar vânzătoarea n-a vrut să-mi dea, că n-aveam cartela, și femeia aceea mi-a cedat cartela ei. Pentru mine, asta a însemnat enorm. Pe vremea aia, să poți să-ți cedezi bucata de pâine pentru Dragu… Știa că o împart cu colegii, că alt-fel nu mi-ar fi dat-o. (râde, în timp ce Dan și Iulian îl întrerup: „Ceea ce el n-a făcut! Acum aflăm!). Din punctul ăsta de vede­re, a fost un rock star atipic, să zicem.”, a încheiat Edi Petroşel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si