UPDATE. 12.30: Tribunalul Constanţa a hotărât să respingă contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi să admită contestaţia formulată de Dan Diaconescu.  

Astfel, instanţa a decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie până în data de 11 iunie, inclusiv. 

Decizia judecătorilor este definitivă

Pe timpul controlului judiciar Dan Diaconescu are mai multe obligaţii, printre care să se prezinte în faţa anchetatorilor sau a instanţei de câte ori este chemat, să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul, să se prezinte la Poliţie, conform programului de supraveghere.

Totodată, fostul jurnalist trebuie să nu părăsească ţara, să nu ia legătura cu martorii din dosar.

Instanţa a menţionat că în cazul în care încalcă aceste prevederi, atunci controlul judiciar poate fi înlocuit cu arestul preventiv sau cu arestul la domiciliu.

Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.

Știrea inițială

În cursul zilei de astăzi, la Tribunalul din Constanța va avea loc o adevărată luptă pentru libertate în cazul fostului patron de la OTV, Dan Diaconescu. În aproximativ trei ore, magistrații constănțeni vor judeca contestaţia depusă de fostul jurnalist în ceea ce priveşte măsura arestului la domniciliu, semn că inculpatul îşi doreşte să fie cercetat în libertate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe de altă parte, măsura arestului la domniciliu este contestată şi de procurorii din Constanţa, care vor ca Dan Diaconescu să ajungă în arest preventiv. Astfel că judecătorii tribunalului din Constanţa vor avea de judecat în cursul acestei zile două contestaţii în aceeaşi şedinţă, pe acelaşi caz.

Citește și: Noi detalii în cazul lui Culiță Sterp! Judecătorii au decis ce se întâmplă cu artistul

În mai puțin de trei ore, magistrații vor lua decizia finală. Ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu? Va scăpa oare de arestul la domniciliu, sau poate că va fi cercetat în libertate, sau poate chiar va ajunge în spatele gratiilor? Fostul patron de la OTV este anchetat pentru infracţiunile de act sexual cu un minor în formă continuată, dar şi pentru folosirea prostituţiei infantile, tot în formă continuată. 

Dan Diaconescu este suspectat de act sexual cu un minor și prostituție infantilă

Autoritățile au făcut în urmă cu o săptămână percheziții la casa lui Dan Diaconescu de la București, de unde a fost condus la audieri la Poliția Județeană Constanța.

Dan Diaconescu a fost percheziționat la domiciliul din București într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală.

Citește și: Cod galben de fenomene periculoase. Care sunt zonele afectate

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Conform unor surse din poliție, fostul prezentator ar fi suspectat de acte sexuale continuate cu un minor și folosire a prostituției în formă continuată.

Aceleași surse au spus că, în 2020 și 2021, acesta ar fi întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră în București și Constanța. Ulterior, Diaconescu ar fi făcut același lucru și cu sora geamănă a minorei și ar fi încercat să cumpere virginitatea altei minore. Sursele au mai afirmat că Dan Diaconescu ar fi fost filmat și șantajat pentru anumite sume de bani. În caz contrar, imaginile ar fi urmat să fie publicate.

Citește și: O mamă și-a ucis cei trei copii, de 9-14 ani, în timp ce se afla într-un apel video. După aceea, și-a luat singură viața


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si