Close sidebar
Close sidebar

Danemarca a evitat al treilea val al pandemiei și se grăbește să renunțe la restricții

Danemarca a anunţat vineri devansarea cu câteva săptămâni a planului de redeschidere a activităţilor, în contextul stabilizării epidemiei de COVID-19, urmând ca din 21 aprilie să permită servirea indoor în restaurante şi accesul fanilor pe stadioane, informează Reuters.

Razvan Ilie,

Danemarca a evitat un al treilea val al epidemiei COVID-19 după ce a impus măsuri de blocare extinse în decembrie [Sursa foto: BBC News]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Danemarca și-a anunțat vineri planul de relaxare în urma ratelor stabile de infecție cu coronavirus, permițând servirea în interior la restaurante și baruri și prezența fanilor pe stadioanele de fotbal.

Noile reguli vor intra în vigoare în data de 21 aprilie, cu mai multe săptămâni mai devreme decât era planificat inițial, informează US News.

Citeste si: Adio, mască de protecție! Țara care renunță la obligația de a purta mască pe stradă

Care a fost secretul Danemarcei

Danemarca a evitat un al treilea val al epidemiei COVID-19 după ce a impus măsuri de blocare extinse în decembrie, ceea ce a încetinit considerabil bilanțul zilnic până la 500-700 de infecții zilnice, de la câteva mii câte erau în decembrie.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

O altă relaxare care este cuprinsă în acordul convenit de guvernul danez cu Parlamentul de la Copenhaga, se referă la creșterea numărului de oameni care pot participa la adunările publice în aer liber de la 10 persoane laa 50 de oameni, începând din 21 aprilie.

Citeste si: Alexandru Rafila: când va trece al treilea val al pandemiei în România

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei [Sursa foto: Facebook/ Mette Frederiksen]

În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI