Dansatoarele topless de la un club de striptease din Los Angeles au votat pentru a forma singurul sindicat din acest domeniu de activitate din SUA, potrivit BBC.

Efortul de 15 luni s-a încheiat săptămâna aceasta, după ce proprietarii și-au retras opoziția față de sindicalizare. Grupul spune că luptă pentru salarii și beneficii mai bune, asistență medicală și condiții mai sigure la locul de muncă.

Demersul de sidicalizare a venit după abuzurile clienților

Toate cele 17 dansatoare au votat în favoarea măsurii în timpul unei numărători de voturi organizată virtual și în persoană de către National Labor Relations Board (NLRB), joi. Decizia a fost emoționantă, potrivit CBS News, partenerul american al BBC. După ce a avut loc votul, mai multe persoane au aplaudat și au plâns, a relatat rețeaua de televiziune.

Citește și: Noi detalii în cazul perchezițiilor din Bacău pentru trafic de droguri. 6 persoane bănuite au fost arestate preventiv

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"NLRB tocmai a numărat voturile noastre și este oficial!!! Suntem UNIONIȘTI!!! Am reușit!!!", au spus dansatoarele pe Twitter. Acum, femeile se vor alătura Actor's Equity Association, un sindicat de divertisment care reprezintă peste 51.000 de lucrători.

Dansatoarele topless de la un club de striptease din Los Angeles au votat pentru a forma singurul sindicat din acest domeniu de activitate din SUA.

Dansatoarele topless de la un club de striptease din Los Angeles au votat pentru a forma singurul sindicat din acest domeniu de activitate din SUA

[Sursa foto: PixaBay]


"Stripteuzele sunt animatoare în direct. În timp ce unele elemente ale meseriei lor sunt unice, ele sunt în esență artiști de performanță și au multe în comun cu alți membri Equity care dansează pentru a-și câștiga existența", a declarat președintele Actors' Equity, Kate Shindle, într-un comunicat.

Citește și: Copiii de grădiniță din Rusia defilează și aruncă grenade de hârtie în poze cu tancuri cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei

"Fiecare lucrător care vrea un sindicat, merită un sindicat", a mai spus președintele Actors' Equity. Totodată, Kate Shindle a declarat că demersul de sindicalizare la Star Garden a venit după abuzuri din partea clienților și presupuse represalii din partea conducerii, a relatat Associated Press.

Deși se crede că grupul este singurul club topless care are în prezent un sindicat în SUA, nu este primul, potrivit NLRB. În 1997, lucrătorii de la Lusty Lady din San Francisco au format Sindicatul Dansatoarelor Exotice- dar localul a fost închis în 2013.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si