Artiom Datsishin, un artist de top al Ucrainei și star al baletului internațional, fusese rănit în capitala Kiev la două zile după începerea invaziei ruse, într-un bombardament care a avut loc pe data 26 februarie, potrivit Daily Mail.

Citeste si: Rusia vrea să pună mâna pe toată Europa de Est- avertismentul fostului ministru de Externe de la Moscova

Datsishin a jucat rolurile principale din "Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci", "Frumoasa din padurea adormită", "Giselle" și "Romeo și Julieta". A făcut turnee în Europa și SUA. Stilul său de dans avea „expresivitate academică, exaltare romantică și profunzime psihologică”.

Moartea lui Datsishin a stârnit furia fostului director de la Balșoi

Moartea la spital a lui Artiom Datsishin, ca urmare a armatei ruse invadatoare, a provocat indignarea unuia dintre cele mai mari nume ale Teatrului Balșoi din Moscova, coregraful Alexei Ratmanski, fost director artistic al celebrului teatru rusesc. 

Citeste si: O mare actriță din Ucraina a fost ucisă de bombardamentele rusești. Clădirea în care se afla a devenit ținta atacurilor

 „Pe 26 februarie, armata rusă a tras asupra lui”, a spus prietena balerinului, Tatyana Borovik. „A fost rănit grav și a murit în spital”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Înmormântarea lui Artiom Datsishin a avut loc vineri, 18 martie, la Kiev.

Moartea sa din cauza incendiului rusesc a stârnit furia unuia dintre cele mai mari nume de balet din Moscova, coregraful Alexei Ratmanski, fost director artistic al Baletului Bolșoi. „Sunt furios”, a spus el, adăugând că moartea lui Datsishin din cauza atacurilor armate ruse i-a provocat „dureri insuportabile”.

„Artiom Datsishin, dansator principal la Opera Națională a Ucrainei, a murit astăzi, în spitalul din Kiev, din cauza rănilor primite pe 26 februarie când a intrat sub focul artileriei ruse.

Era un dansator frumos iubit de colegii săi. — Durere insuportabilă", a scris Ratmanski.

Sute de civili ucraineni, inclusiv peste 100 de copii, au fost deja uciși de când forțele ruse au invadat țara vecină. Ca răspuns la acțiunile Rusiei, președintele american Joe Biden l-a etichetat pe Vladimir Putin drept „criminal de război”.

O mare actriță din Ucraina a fost ucisă de bombardamentele rusești

O mare actriță a Ucrainei s-a stins din viață. Femeia se numără printre ultimele victimele atacurilor rusești.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oksana Shvets, o actriță în vârstă de 67 de ani de origine ucraineană se afla într-o clădire rezidențială din capitala Kiev pe care trupele ruse bombardat-o, conform   The Independent.

Decesul actriței în vârstă de 67 de ani a fost anunțat de Teatrul Național Molody, din capitala Ucrainei.

Citeste si:  China este de părere că SUA ar trebui să ia măsuri, în loc să alimenteze conflictul

”Durere imensă în familia Teatrului pentru Tineret. În timpul atacurilor cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev, un mare artist al Ucrainei, Oksana Shvets, a fost ucis”, au transmis colegii de scenă ai actriței.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si