Patru preoti au tinut slujba de pomenire pentru tanar, in fata a zeci de prieteni si rude ale victimei. 

„A plecat cel mai vesel, cel mai indragit dintre elevi si cel mai popular. (…) Ca parinti, suntem toti infranti de tragedia prietenilor nostri Sanda si Dan Stan. Darius, media ta, cu multe lacrimi din partea noastra, o sa fie incheiata acum in cer”, scrie o profesoara de la Colegiul National „Aurel Vlaicu” din Orastie, unitate unde invata tanarul decedat sambata, in accidentul de pe DN7.

Intreaga scoala este acum in doliu: luni, profesorii si elevii au adus candele in curtea colegiului, le-au aprins si au scris cu ele initiale baiatului care, pana acum, le aducea doar veselie.

Luni, in pauza mare, tacuti sau hohotind de plans, elevii si profesorii au ascultat cerniti cuvintele rostite in cel mai trist careu din curtea scolii, potrivit Replica de Hunedoara.

„Astazi, este o zi trista. De fiecare data cand am o cerere de transfer catre alta scoala, ma intreg daca putem face ceva pentru ca acest copil sa nu plece. Sunt putine cereri de transfer de la Colegiul Vlaicu. Sambata, elevul nostru Stan Darius a plecat si a lasat o mare tristete in suflete si multe intrebari fara raspuns: „De ce el? De ce acum? Am fi putut face ceva?” Si pentru noi, corpul profesoral, Darius a fost un lider de grup.

Va dorim multa putere sufleteasca. Ascultati-ne! Pe noi, pe parinti, urmati-ne sfatul, aveti grija de voi si cantariti bine orice decizie. Lui Darius ii doresc amintire frumoasa si odihna vesnica!”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Discursul unuia dintre preoti, Ilie Redac, a starnit si el lacrimi in ochi ascultatorilor.

„Niciodata nu mi-a fost atat de greu sa spun cateva cuvinte. Ca parinte si ca tata! Ma gandesc ce a spus Domnul Christos: „Unde sunt doi sau trei adunati in numele meu, acolo sunt si eu in mijlocul lor.” Iata cati suntem aici! Pentru Darius, in numele lui Christos! Suntem aici sa aducem un dar pentru Darius, i-ati adus ce-i mai curat in voi: o lacrima! Faceti lucrul acesta si maine, daca puteti! Si Domnul Christos a lacrimat pentru prietenul sau, Lazar. Faceti acest lucru azi, maine, de fiecare data cand vi-l amintiti si spuneti: „Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!”

Darius era un tanar vesel, glumet si mereu pus pe sotii. Durerea colegilor din clasa a XII-a B este aproape palpabila.

„Era tot timpul o persoana vesela, avea glumele la el, cum se spune. Nu apleca niciodata urechea la ce se vorbea rau. Ne amintim de el tot vesel si nu ne-am inchipuit vreodata ca i se poate intampla asa ceva”, spune colega sa, Ana Maria Mihailean. Andrei Hechel era prieten bun cu Darius: „L-am cunoscut acum patru ani si s-a remarcat de la inceput prin glumele si nazbatiile sale. Asa l-am cunoscut cu zambetul pe buze si asa mi-l voi aminti mereu. A fost o persoana minunata, ajuta pe toata lumea cand putea.

Ii placea viata, ii placea sa se distreze, era un prieten adevarat si incet, incet mi-a devenit ca un frate. E greu… Parintii, noi… Suntem distrusi.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La Casa de Cultura din Orastie, locul unde se tine priveghiul, stralucesc sute de coroane. A fost nevoie de 3 camioane pentru a le transporta spre cimitirul din oras.

Darius Andrei Stan era la volanul unei Dacii Solenza, sambata, la orele pranzului, pe DN7. A patruns pe contrasens si s-a izbit violent de un BMW in care erau doi soti de 59 si 60 de ani. Toti trei au murit pe loc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si