David Popovici a cucerit a doua medalie de aur în cadrul Campionatelor Europene de Natație de la Belgrad, la proba de 200 metri liber.

Citește și: David Popovici, în semifinale la Campionatul European de Nataţie de la Belgrad. A obținut cel mai bun timp la proba de 200 de metri

Înotătorul român și-a apărat titlul obținut anterior, la fel cum făcuse și în proba de 100 metri liber.

David Popovici a fost cel mai rapid în finala probei de 200 metri liber vineri 21 iunie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Performanța românului este remarcabilă: este dublu campion european la 100 și 200 metri liber pentru al doilea an la rând!

David Popovici a cucerit a doua medalie de aur la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad

David Popovici a cucerit a doua medalie de aur la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad

[Sursa foto: Facebook / David Popovici]

David Popovici, victorie fără emoții la 200 metri liber

După ce miercuri și-a apărat titlul european la proba de 100 metri liber, David Popovici a avut o nouă prestație de senzație și a cucerit medalia de aur și în proba de 200 metri liber.

David Popovici, deținătorul titlului, s-a impus la o mare diferenţă, cu timpul de 1 min 43 sec 13/100, inferior performanţei realizate în urmă cu doi ani la Roma (record al competiţiei- 1 min 42 sec 97/100).

Pe locul secund s-a clasat lituanianul Danas Rapsys, în 1 min 45 sec 65/100, podiumul fiind completat de elveţianul Antonio Djakovic, 1 min 46 sec 32/100.

Românul a fost cu trei secunde mai rapid decât în semifinale (1 min 46 sec 15/100).

David Popovici a câştigat miercuri şi titlul continental la 100 m liber, acestea fiind singurele medalii obţinute de România la Belgrad.

David Popovici, șansă de medalie la JO de la Paris 2024

David Popovici este calificat în aceste probe şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

La Europenele din 2022 de la Roma, România a obţinut două medalii de aur, ambele prin David Popovici, la 100 m şi 200 m liber.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si