Înotătorul David Popovici s-a întors în România cu alte două medalii de aur. Sportivul de 19 ani, legitimat la CS Dinamo s-a impus, duminică, 28 ianuarie, în proba de 100 metri liber la Euro Meet, în Luxemburg.

David Popovici, mândria României

Astfel, cu timpul de 48 sec 01/100, David Popovici s-a clasat pe primul loc în clasament, urmat fiind de Ribeiro, din Portugalia și Andrej Barna din Serbia.

Sâmbătă, 27 ianuarie, el a fost pe podium și în proba de 200 m, acolo unde s-a clasat cu timpul de 1 min 46 sec 19/100. Pe locul al doilea a fost sârbul Velimir Stjepanovic, cu timpul de 1 min 47 sec 84/100, urmat de francezul Hadrien Salvan, care a obținut timpul de 1 min 48 sec 82/100.

David Popovici record Luxemburg

David Popovici a obținut o nouă victorie pentru România.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Filmul morții bărbatului a cărui mână a fost găsită pe marginea unui drum, în Argeș. Suspectul ar fi fost ajutat de un complice pentru a-și pune în aplicare planul macabru

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vineri, acesta a concurat la proba 50 m fluture, unde s-a clasat pe locul 8 în finala A.

Popovici a anunţat că nu va participa la Campionatele Mondiale de nataţie care vor avea loc la Doha, în perioada 2-18 februarie, deoarece își dorește să se pregătească temeinic pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, Franța. În total, sportivul a participat în patru probe la întrecerea din Luxemburg.

Constantin Popovici, campionul care a adus în premieră un trofeu important pentru România

Și Constantin Popovici a scris istorie pentru România. El este noul campion din Seria Mondială Cliff Diving. Trofeul King Kahekili a ajuns de altfel pentru prima oară în țara noastră.

Constantin Popovici campion

El este Constantin Popovici.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Iuliana Marciuc, despre ajutorul oferit bătrânilor din România: ”Sunt momente emoționante. Am întâlnit persoane care n-au văzut marea”

Ultima etapă a avut loc în Noua Zeelandă, iar Popovici a avut cea mai spectaculoasă săritură de la înălțime. Acum, Constantin Popovici este al cincilea campion din istoria acestei competiții. În total, el a obținut 1032 de puncte, fiind pe placul juraților.

„Sunt atât de mândru că am câștigat acest titlu. Pentru mine ultima etapă a fost cea mai dificilă din acest sezon. Am fost foarte puternic din punct de vedere mental și știam că trebuie să lupt pânp la ultima săritură și exact asta am făcut ”, a declarat sportivul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si