David Popovici, campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber, a reușit să obțină în seara aceasta un record al Campionatelor Europene, mai exact 47 sec 20/100.

Vechiul record european aparţinea rusului Kliment Kolesnikov (47 sec 11/100), din 28 iulie 2021 (JO de la Tokyo). Al doilea timp din semifinale a fost reuşit de maghiarul Kristof Milak, 47 sec 76/100.

Finala probei de 100 m liber va avea loc sâmbătă.

13 august 2022, de la ora 19:22, ora României.

Citeste si: Anunțul momentului în Formula 1! Fostul campion mondial și-a anunțat retragerea la sfârșitul acestui sezon

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Recordul mondial al probei este deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie formată din 11 sportivi, printre care se află și David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

David Popovici şi antrenorul său au fost decorați de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe sportivul David Popovici şi pe antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Şeful statului i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de" înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie- 3 iulie), impunându-se ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe

plan internaţional", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: David Popovici, poveste de film: Cum s-a apucat de înot?

Totodată, în semn de "înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie- 3 iulie), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur", preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu. 

Citeste si: Aur pentru David Popovici la 200 m liber la campionatele europene de înot pentru juniori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si