Close sidebar
Close sidebar

David Popovici, locul 6 în finala de la 100 metri liber de la Fukuoka, Japonia - LIVE TEXT

David Popovici, campionul mondial en titre la 100 metri liber, unde deținea și recordul mondial al probei la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukoka. David Popovici se întoarce fără medalie din Japonia, după ce a obținut doar locul 4 în proba de 200 metri liber.

Sorin Negru,

David Popovici, record mondial la 100 metri liber. Este în finala de la Fukuoka, Japonia 2023!

[Sursa foto: Facebook / David Popovici]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE.  David Popovici s-a clasat pe locul 6 în cursa de 100 metri liber desfășurată joi la Campionatul Mondial de la Fukuoka, Japonia. Pe locul unu s-a clasat australianul Kyle Chalmers, cu timpul 47.15. Sportivul român a încheiat cursa cu timpul de  47.83.  Cu toate astea, David Popovici este în continuare deţinătorul recordului mondial la 100 m liber:  46.86.  

 

David Popovici în finala de la 100 metri liber! David Popovici s-a calificat miercuri la prânz în finala probei de 100 metri liber care va avea loc joi.

David Popovici, locul 2 în semifinale- merge în finala de la 100 metri liber!

David Popovici a terminat semifinala de miercuri pe locul 2, cu timpul de 47,66 sec.

El a fost depășit înotătorul din Ungaria Nandor Nemeth, care a încheiat cursa cu 47.62.

Când are loc finala la 100 metri liber cu David Popovici mare favorit 

David Popovici poate cuceri aurul și își poate păstra titlul mondial cucerit anul trecut la Budapesta. Finala probei de 200 m liber la Campionatele Mondiale de la Fukuoka este programată mâine (joi), de la ora 14:21- ora României.

Știrea iniială.  David Popovici s-a calificat miercuri în semifinalele probei de 100 metri liber și va încerca să ajungă în finală tot în cursul acestei zile.

David Popovici este programat în semifinala nr.1 de la Fukuoka, planificată să înceapă azi, 26 iulie, la ora 14.26 (ora României). Află aici în LIVE TEXT rezultatul cursei de azi.

Citește și: Prima reactie a lui David Popovici dupa ratarea unei medalii la 200 metri liber, în Japonia

Dacă se calificată pentru finala de 100 metri liber de mâine, David Popovici are ultima șansă să câștige medalia de aur în Japonia și să își apere titlul mondial.

David Popovici, în semifinala și finala de la 100 metri liber, la Fukuoka 

După ratarea de la 200 metri, David Popovici  mai concurează într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial.

Citește și: David Popovici, descris ca fiind ”Libelula din Bucureşti” de presa spaniolă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Campionul român de doar 18 ani a pornit cu prima șansă în cursa pentru aur de marți, la 200 metri liber. Cursa a fost dominată aproape până spre final de David Popovici, dar românul a pierdut aurul și chiar podiumul pe ultimii 50 de metri ai cursei!

David Popovici s-a calificat miercuri în semifinalele de la 100 metri liber cu al șaselea timp, obținând 47:90 sec.

Cine s-a poziționat mai bine decât înotătpril român: Matt Richards (47:59), Jack Alexy (47:68), Kyle Chalmers (47: 71), Jordan Crooks (47:77) și Pan Zhanle (47:84).

David Popovici, ultima șansă pentru aur la Fukuoka, Japonia. Semifinala și finala de la 100 metri liber

David Popovici își apără aurul și în finala de 100 metri liber

Anul trecut, în iunie, la doar 17 ani,  David Popovici  devenea dublu campion mondial la seniori, la Campionatele mondiale de la Budapesta.

Aflat la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori,  David Popovici,  sportiv al clubului Dinamo București, a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986- 50 m liber) și Diana Mocanu (2001- 200 m spate).

David Popovici, șansa unei noi medalii de aur

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: David Popovici ratează podiumul în finala probei de 200 m liber, în Japonia. LIVE TEXT

În august 2022, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber în cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma și a stabilit și un nou record mondial în această cursă  - 46.86.

Rămâne de văzut dacă marele campion român de doar 18 ani va reuși să își bată propriul record, după momentul mai slab din finala de ieri de la Fukuoka, Japonia.

David Popovici, ultima șansă pentru aur la Fukuoka, Japonia.

David Popovici, șansa unei noi medalii de aur

[Sursa foto: Profimedia]

David Popovici, șansa unei noi medalii de aur

[Sursa foto: Profimedia]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI