David și Radu, cei doi frați de 14, respectiv 12 ani, care au dispărut în apropierea unui lac din Argeș, au fost căutați de zeci de polițiști și jandarmi. Cea mai mare temere a autorităților a fost că cei doi copii s-ar fi putut îneca. Pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla, ei au folosit un elicopter și bărci de salvare în operațiunea de găsire a micuților.

După ce au fost găsiți cei doi copii, a ieșit la lumină o poveste sfâșietoare. Micuții au mărturisit că fugiseră de acasă pentru că erau bătuți și exploatați.

Citește și: Doi frați dispăruți din Argeș, găsiți după ore întregi de căutări. Unde se aflau, de fapt, David și Radu

Copiii fugiseră de acasă voluntar

Cei doi băieți au dispărut în timp ce erau cu vacile la păscut, în apropierea barajului de la Udeni- Argeș. Tatăl vitreg al micuților a anunțat că nu mai știe nimic despre ei. Cu atât mai mult, unul dintre frați și-a lăsat tricoul pe marginea lacului, motiv pentru care toți cunoscuții acestora s-au temut că băieții au intrat în apă și s-au înecat.

Ei au fost salvați cu ajutorul mai multor drone, bărci de salvare, cameră de termoviziune, dar și câini de urmă care au împânzit zona dispariției celor doi.

ISU a emis un mesaj RO-Alert, alături de fotografiile minorilor, prin care le-a cerut oamenilor să alerteze autoritățile dacă îi văd pe cei doi.

Băieții au fost găsiți la aproximativ 11 ore de la dispariție într-o localitate situată la 15 kilometri distanță. După ce au fost găsiți, micuții au fost transportați la spital.

Copiii au spus că au fugit de acasă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Se comunică foarte greu cu acești doi copii. Au un vocabular foarte restrâns, inclusiv vârsta e foarte greu să și-o spună”, a menționat Dr. Tudor Ionescu, managerul spitalului de Pediatrie Pitești, potrivit stirileprotv.ro

frati disparuti arges, copii disparuti, arges, protectia copilului, copii batuti

Băieții au fugit de acasă voluntar

[Sursa foto: stirileprotv.ro]

Cadrul medical a menționat că cei doi frați au reușit să spună cu greu cum îi cheamă și câți ani au: „Niște copii chinuiți”.

Citește și: O fetiță de patru ani a dispărut din curtea casei, la Tulcea. Copila este căutată de poliţişti, pompieri şi localnici

Copiii ar fi fost supuși la muncă și bătuți dacă nu ascultau de părinți

Băieții trăiesc la o fermă împreună cu ceilalți trei frați ai lor, mama și tatăl vitreg. Părinții sunt îngrijitori de animale, dar, potrivit sursei menționate anterior, aceștia și-ar pune copiii la muncă fără milă. Cei doi frați minori au spus că erau bătuți dacă nu se supuneau.

„Doamnă, dacă îi băteam, cred că nu se întâmpla treaba asta, să fugă! Or cam făcut ce-or vrut. O râs de bunătatea mea, cam o profitat de bunătatea mea!”, a spus tatăl vitreg al micuților.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„M-am gândit că s-au înecat”, a adăugat mama copiilor.

În urmă cu doi ani, fratele mai mare al celor doi băieți ar fi ajuns în grija unui asistent maternal, după ce oamenii legii au descoperit că tatăl vitreg îl dăduse ca slugă unui vecin din sat.

Citește și: Alexandru, tânărul care a intrat să se scalde în apele Siretului, a fost găsit fără suflare. Cinci persoane sunt date dispărute

Băieții au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului și cer să rămână în grija statului. În prezent, Poliția face verificări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si