Close sidebar
Close sidebar

De aici poti vedea cum se comporta ursi in mediul lor natural. Observatoarele care se afla in Romania, dar de care putini stiu

Observatoarele de ursi ce sunt amplasate pe Valea Timisului, in judetul Brasov, au devenit o afacere ce a adus un profit frumusel padurarilor brasoveni. Aici, turistii, pot vedea cum se comporta animalele salbatice in mediul lor natural.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceasta afacere a adus un castig de 30.000 e lei in ultima jumatate de an pentru padurarii brasoveni. Pe Valea Timisului din judetul Brasov se afla doua observatoare ce apartin Regiei Publice Locale a Padurilor Kronstadt si care au fost deschise publicului in 2013, iar acum s-a ajuns ca vizitele la acestea sa fie programate cu cateva saptamani inainte, mai ales pe perioada verii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pentru o astfel de experienta, fiecare turist trebuie sa plateasca o taxa de aproximativ 25 de euro, iar in prima jumatate a acestui an peste 270 de persoane au trecut pragul acestor observatoare." Avem periodic turisti care vor sa vada ursii in mediul lor natural. Aceste vizite se fac pe inserat, iar turistii sunt insotiti de personalul Regiei. Deplasarea pana acolo se face doar cu masina Regiei astfel incat animalele sa nu se sperie.

Turistii stau in general cate doua sau trei ore in observator si il parasesc doar atunci cand angajatii regiei realizeaza ca nu mai exista niciun pericol. In afara de ursi, aici pot fi observati si lupi sau vulpi ce vin in locuri special amenajate pentru a se hrani.", a declarat Dan Olteanu.

In zona in care sunt amplasate observatoarele exista cea mai mare densitate de ursi, peste 80 de animale, de patru ori mai mult decat ar fi normal.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI