În România, sunt aproximativ 25.000 de elevi care învaţă în trei schimburi, conform ministrului Educației. Ligia Deca a făcut apel și la părinții elevilor să accepte soluţiile care presupun consorţii sau relocarea procesului educaţional.

”Legea vorbeşte într-adevăr despre interzicerea procesului educativ în trei schimburi, numai că, dacă verificăm exact momentul de la care această prevedere intră în vigoare, vedem că ea se aplică începând cu anul 2025-2026”, a spus ministrul Educaţiei.

Soluții pentru elevii care învață în trei schimburi

”Noi am făcut toate eforturile şi am solicitat tuturor inspectoratelor, cât şi autorităţilor publice locale, să încerce să identifice soluţii. Pentru o parte din aceste unităţi de învăţământ, deja avem anunţate soluţii care vor fi utilizate fie la începutul anului şcolar, fie la câteva luni după, fiind în finalizare anumite lucrări care ar asigura alte spaţii”, a spus Ligia Deca.

Ligia Deca: ”Fac apel către toate primăriile să găsească o soluţie”

Ligia Deca: ”Fac apel către toate primăriile să găsească o soluţie”

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Vocea părinților, la început de an școlar: ”Programa mă înspăimântă”/ ”Stresul financiar e cel mai mare”/ ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Copiii cu dizabilități, un nod în gât pentru sistem”

”Nu mai trebuie să avem nicio astfel de școală”

Ministrul subliniază că au existat deja întâlniri cu inspectorii școlari pentru a găsi o soluție: ”Pentru unităţile de învăţământ care învaţă în trei schimburi, vom face toate eforturile pentru ca, la momentul în care prevederea legală cu interzicerea învăţământului în trei schimburi intră în vigoare, să nu mai avem nicio astfel de şcoală. Am început mai devreme am făcut întâlniri cu inspectorii pentru a identifica aceste şcoli şi a încerca să găsim soluţii alternative”.

În România, sunt aproximativ 25.000 de elevi care învaţă în trei schimburi

În România, sunt aproximativ 25.000 de elevi care învaţă în trei schimburi

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: EXCLUSIV- Noul an școlar 2023-2024. ”Părinții, de foarte multe ori, trag doar pentru propriul copil, nu îi interesează comunitatea școlară. Suntem colectivități, dar nu suntem comunități”- Ce ar fi de făcut?

”Fac apel către familiile elevilor să accepte soluţiile”

Ministrul a avut un mesaj și pentru părinți, să coopereze în tot acest proces.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

”Fac apel către toate primăriile care, împreună cu inspectoratele, trebuie să găsească o soluţie. Trebuie să facem împreună eforturi ca să nu mai aveam astfel de situaţii, pentru că afectează calitatea actului educaţional un proces educațional în trei schimburi şi fac apel către familiile elevilor să accepte soluţiile care presupun consorţii sau relocarea procesului educational, pentru că şi acolo există o anumită rezistenţă”, a completat ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si