În ultimele 24 de ore, în România, s-au înregistrat peste 1.700 de infectări cu coronavirus. Este vorba de un nou record negativ al evoluției pandemiei în ţara noastră. Cauza creșterii accelerate a infectărilor nu este însă legată de redeschiderea școlilor, ci de perioada concediilor, a explicat, la Digi24, Ioan Ștefan, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Central.
"Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii care s-a încheiat", a spus medicul.
"Trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică"
"Ne menținem într-un platou. Ne preocupă riscurile suplimentare pe care le implică începerea școlilor. Școala începe pentru noi toți în societate, toți dăm un examen, întreaga comunitate și trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică. Trebuie să facem asta cu răbdare, cu tact, cu înțelepciune. Se poate constata că a fost infinit mai ușor să închizi școlile decât să le redeschizi", a explicat Ioan Ștefan.
Citeste si: Județul cel mai lovit de criza coronavirusului din ultimele 24 de ore
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Medicul Ioan Ștefan a mai afirmat că un viitor vaccin anti-COVID-19 ar putea fi administrat în mai multe rapeluri, întrucât se așteaptă ca nici acest vaccin să nu asigure o imunitate completă printr-o singură administrare, așa cum nici trecerea prin boală nu generează anticorpi în procent însemnat.
Citeste si: Un nou record al infectărilor în România: 1.713 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus
"Oricum ne vor da răgazul să putem gestiona mai bine pacienții internați cu forme severe. OMS estimează că în perioada octombrie – noiembrie ar putea fi
al doilea vârf al epidemiei, dar eu cred că dacă reușim să nu aglomerăm secțiile de terapie intensivă vom putea face față.Dacă purtăm mască și respectăm și celelalte norme de prevenire a infecției, dacă se va începe și vaccinarea antigripală, vom avea cumva un control al fenomenului", a spus medicul.
Citeste si: Are coronavirus! Vedeta a dezvăluit cum se simte: „Sunt împreună cu familia”