Agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, a fost implicat într-un accident de circulaţie în octombrie 2015, în timp ce făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea.

Cum a fost motivată decizia

Motociclistul antemergător din coloana oficială a ministrului a intrat într-o groapă nesemnalizată corespunzător de pe strada Ştirbei Vodă, în dreptul Casei Radio, potrivit motivării Tribunalului. 

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Tatăl polițistului Bogdan Gigină- cu ochii în lacrimi după ce Gabriel Oprea a fost achitat

 

Deşi în dosar există mai multe mărturii ale poliţiştilor, dar şi comunicări radio potrivit cărora ministrul impunea în mod regulat o viteză ridicată de deplasare pentru coloana sa oficială, judecătorul a ajuns la concluzia că procurorul nu ar fi adus probe care să dovedească faptul că ministrul a impus deplasarea cu viteză şi în seara accidentului.

Citește și: Familia polițistului Gigină, revoltată: „Inadmisibil, câtă încredere am avut în această justiție”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Tribunalul reţine că acţiunile imputate inculpatului Oprea Gabriel (solicitările repetate de sporire a vitezei de deplasare dincolo de marja de siguranţă), anterioare datei de 20 octombrie 2015, nu pot constitui element material al infracţiunii de ucidere din culpa pentru care s-a dispus trimiterea în judecata, fiind vorba de comportamente care nu au produs un rezultat socialmente periculos.  Altfel spus, chiar dacă astfel de acţiuni ar fi putut crea la un moment anterior un pericol relevant pentru valoarea socială ocrotită (viaţa şi integritatea corporală a persoanelor din compunerea coloanei oficiale), acest pericol nu s-a concretizat prin producerea vreunui

rezultat, fiind vorba de un risc epuizat.(...)

Tribunalul admite că decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin, intervenit în data de 20 octombrie 2015, ar putea fi imputat cu titlu de culpă inculpatului Oprea Gabriel în considerarea unor acţiuni ilicite anterioare acestei date, însă aceasta doar în situaţia în care s-ar proba ca modul de realizare a însoţirii ministrului afacerilor interne din ziua producerii accidentului rutier (considerat periculos în accepţiunea Parchetului) este o consecinţă directă a acelor acţiuni anterioare, ceea ce nu este cazul în speţă.", a fost motivarea judecătorului.

Potrivit judecătorilor, cauza accidentul ar fi fost nesemnalizarea gropii

 

Deşi se admite că, potrivit expertizei criminalistice, motociclistul avea 84 km/oră şi limuzina ministrului, 110 km/oră, judecătorul a luat în calcul viteza medie de deplasare a coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea pe traseul şoseaua Bucureşti-Ploieşti – intersecţia Ştirbei Vodă – Calea Plevnei şi, anume: 59,41 km/oră.

Citește și: Gabriel Oprea, achitat în cazul Bogdan Gigină

 

De asemenea, judecătorul susţine că viteza nu a fost cauza accidentului, ci nesemnalizarea corespunzătoare a gropii din asfalt. Potrivit acestuia, chiar dacă motociclistul ar fi rulat cu viteza legală de 60 de km/oră, nu ar fi putut evita accidentul.

Citește și: O autocisternă încărcată cu şapte tone de butan s-a răsturnat la Vaslui

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost achitat pe 6 martie 2023 de Tribunalul București în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină. Decizia este în primă instanță și poate fi atacată cu apel.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si