Un detaliu șocant a apărut în ancheta tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump de la mitingul de campanie din Pennsylvania: Serviciile Secrete l-au zărit pe atacator pe acoperiș cu 20 de minute înainte ca acesta să tragă!

Citește și: VIDEO Donald Trump, prima apariție în public după tentativa de asasinat. Ce planuri are acum? Republicanii sunt de partea lui

Potrivit unor surse citate de ABC News, lunetiştii l-au reperat pe suspectul Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, pe acoperişul unei clădiri în afara zonei de securitate, la ora 5:52 p.m. Împușcăturile au avut loc la ora 18:12, deci cu 20 de minute mai târziu. 

Dezvăluirea cronologiei atentatului de sâmbătă a venit în timp ce surse din anchetă au dezvăluit ce a căutat Crooks pe telefonul său în zilele de dinaintea atentatului.

Anchetatorii americani încearcă să stabilească motivul pentru care atentatorul Thomas Matthew Crooks.

Thomas Crooks a căutat pe telefon imagini cu președintele Joe Biden și fostul președinte Trump și a căutat datele mitingului lui Trump de la Butler, precum și datele Convenției Naționale Democrate de la Chicago.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul în care o turistă este înghițită de o groapă adâncă de 8 metri. Salvatorii i-au găsit doar pantofii- antena3.ro

Cu toate acestea, istoricul căutărilor telefonice nu a dezvăluit niciun indiciu cu privire la opiniile politice ale lui Crooks.

Motivul atentatului, un mister încă nedezlegat

Directorul FBI, directorul său adjunct și șeful Serviciului Secret le-au spus parlamentarilor în audierile din congres că Crooks a fost identificat ca o persoană de interes cu 62 de minute înainte de împușcătură, potrivit surselor citate. 

Din momentul în care Crooks a tras prima împușcătură până când suspectul înarmat a fost ucis au trecut doar 26 de secunde, potrivit autorităților americane.

La unsprezece secunde după prima împușcătură, lunetisții de la serviciul secret și-au dobândit ținta-- și la 15 secunde după aceea, Crooks a fost împușcat.

Briefers le-a spus parlamentarilor că Crooks a cumpărat o cutie de muniție de la un magazin Walmart pe 5 iulie, la două zile după anunțarea mitingului.

Pe 13 iulie a mers de dimineață la locul unde se organiza mitingul, a stat acolo o oră și apoi a plecat. S-a întors la începutul orelor 17:00, moment în care a încercat să intre în perimetrul de securitate.

Citeste si: Cum a reușit Geta Sterp să scape de coșuri? „Fetelor, dacă vreți să aveți un ten frumos, aceasta este soluția. Am o stare faină!”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman își exprimă dezamăgirea: "A stat la mine în casă un an jumătate și a profitat cât a putut". Cine a scos-o din minți- radioimpuls.ro

Citeste si: Accidentul din Pantelimon: Șoferul e acuzat de omor. În momentul tragediei inhala gaz ilariant. Ce spun procurorii- antena3.ro

Motivul tentativei de asasinat rămâne un mister, potrivit surselor citate de ABC News, și nu au identificat nicio legătură ideologică cu Trump sau Biden.

Pe baza interviurilor cu părinții împușatorului, oamenii legii le-au spus membrilor Congresului că niciunul nu are înclinații politice puternice.

FBI le-a transmis parlamentarilor că a efectuat 200 de interviuri ca parte a investigației.

Pe măsură ce ancheta FBI continuă, apar noi întrebări despre cum a putut bărbatul înarmat să urce nestingherit pe acoperiș, să obțină o linie directă de tragere către prezidiu și să fie la un pas să-l ucidă pe fostul președinte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si