Close sidebar
Close sidebar

De ce a murit de pojar fetita de un care era deja vaccinata impotriva bolii

Din cele 30 de decese cauzate de pojar, de epidemia inceputa de anul trecut, intr-un singur caz victima avea efectuat vaccinul ROR, cel care ar trebui sa protejeze persoanele sub 40 de ani de infectarea cu rujeola.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cel de-al saselea deces pus pe seama epidemiei de rujeola – intre timp rusinoasa cifra a ajuns la 30- este la prima vedere cel mai misterios. Este vorba de moartea unei fetite de un an din satul Caporal Alexa, localitate arondata orasului aradean Santana, care avea vaccinul ROR (rujeola-oreion-rubeola) efectuat, asa cum ne-au precizat rudele victimei. Prin urmare, fetita ar fi trebuit sa fie protejata impotriva virusului. Decesul sau a fost confirmat pe 26 octombrie. Prima victima a epidemiei de rujeola din acest sezon a fost consemnata acum un an, pe 1 iunie. Informatia ca micuta avea vaccinul efectuat a fost confirmata si de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arad.  Astfel, din cele 30 de decese cauzate de rujeola pana in acest moment, micuta din Caporal Alexa este singura care avea vaccinul efectuat, restul de 29 nu aveau, scrie Libertatea.

”Copila facea parte dintr-o comunitate mai saraca si avea foarte multe probleme de sanatate.

Nu stiu ce s-a intamplat exact din punct de vedere medical”, ne-a explicat, pentru a mai linisti suspiciunile si primarul localitatii, Daniel Sorin Tomuta.
Reamintim ca in Romania s-a format deja un curent, chiar si pe retelele sociale, ai carui sustinatori recomanda ca familiile sa nu-i duca pe cei mici la vaccinat, pentru ca vaccinarea ar face parte dintr-o conspiratie a companiilor farmaceutice de a face bani.
Reprezentantii Spitalului Judetean Arad si cei ai Directiei de Sanatate Publica ne-au declarat ca au fost trei cauze care au dus la decesul fetitei din Caporal Alexa si nici una nu
are de-a face cu o calitate indoielnica a vaccinului sau cu vreo conspiratie.

In primul rand, fetita de un an a murit la Sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. Chiar daca era vaccinata, vaccinul a fost facut foarte tarziu, cand micuta era deja infectata cu rujeola.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

“Copila a fost vaccinata impotriva rujeolei inainte cu doar doua saptamani de deces, dar dupa ce fusese infectata cu boala”, au transmis reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arad.
Apoi, reprezentantii spitalului care au tratat-o au precizat ca fetita era un caz special si suferea de foarte multe boli.

Copilul avea si o serie de alte complicatii, printre care insuficienta multipla de organe cauzata de malnutritie. Victima cantarea doar  sase kilograme, desi avea un an.
In al treilea rand, copila se nascuse cu o distrofie musculara care i-a impiedicat pe medici sa o trateze.

“Fata suferea de distrofie musculara si malnutritie proteino-calorica”, au mai stabilit reprezentantii Directiei de Sanatate.
Astfel, un doctor de la spitalul aradean ne-a transmis ca, din punctul sau de vedere, singurul deces al unei persoane care efectuase vaccinul a fost cauzat de faptul ca acesta a fost realizat dupa ce fetita a fost infectata cu rujeola.

“La conditiile de sanatate ale fetitei, rujeola i-a dat peste cap tot organismul si asa fragil”, ne-a spus acesta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI