Trei concerte ale cântăreței americane Taylor Swift în Viena au fost anulate în urma unei posibile amenințări teroriste. Spectacolele urmau să aibă loc joi, vineri și sâmbătă pe stadionul Ernst Happel, relatează BBC News.

Miercuri, două persoane au fost arestate fiind suspectate că ar fi planificat atacuri islamiste asupra evenimentelor de amploare din zona din jurul capitalei austriece.

Organizatorii au declarat în cursul serii de miercuri: 'Din cauza confirmării de către oficialii guvernamentali a unui atac terorist planificat pe stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole planificate, pentru siguranța tuturor”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Anularea concertelor lui Taylor Swift vine după ce doi suspecţi au fost arestaţi într-o operațiune a poliției în localitatea Forstnerweg in Ternitz, Lower Austria, la 70 de km sud de Viena.

Trei concerte ale cântăreței americane Taylor Swift în Viena au fost anulate în urma unei posibile amenințări teroriste.

Arestări la 70 km sud de Viena

[Sursa foto: Profimedia ]

Cancelarul Austriei: "Situaţia din jurul atacului terorist planificat la Viena a fost foarte gravă" 

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat pe pagina sa de Twitter că ameninţarea teroristă este "foarte gravă".

"Datorită cooperării intense dintre poliţia noastră şi nou înfiinţata DSN (Direcţia securităţii şi informaţiilor de stat) cu serviciile străine, ameninţarea a fost depistată din timp, combătută şi o tragedie a fost evitată", a declarat Nehammer pe platforma de socializare X.

El a calificat anularea concertelor drept o "amară dezamăgire" pentru fani, adăugând că "situaţia din jurul atacului terorist aparent planificat la Viena a fost foarte gravă".

Aproximativ 65 000 de persoane erau aşteptate să asiste la fiecare dintre cele trei concerte de pe stadionul Ernst Happel, precum şi aproximativ 20 000 de fani care s-ar fi deplasat la arenă fără bilete pentru a asculta muzica idolului lor de la distanţă, a declarat şeful Poliţiei Provinciei Viena, Gerhard Purstl.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si