3 pacienți au murit iar alte 30 de persoane se află internate după ce au mâncat preparate din pește oferite la pomana dată de o mănăstire din apropiere.

Autoritățile fac cercetări pentru a afla ce era, de fapt, în mâncare și unde a fost contaminată. Sunt luate în calcul două ipoteze peștele ar fi fost otrăvit cu otravă pentru șoareci, fie a fost contaminat cu o bacterie din spital. 

 De ce au murit pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, de fapt. Au ieșit primele rezultate ale autopsiei

De ce au murit pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, de fapt. Au ieșit primele rezultate ale autopsiei

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Trei pacienți au murit și alți 30 au ajuns în stare gravă la spital

Surse au declarat pentru Observatornews.ro că pacienții ar fi fost uciși cu pesticide. Tragedia de la spitalul de Psihiatrie Murgeni a început marți, pe 21 noiembrie 2023 când pacienții au primit mâncare de pomană din preparate de pește, fiind zi de dezlegare/

În jurul orei 13, 147 de pacienți și cadre medicale au mâncat borş de peşte, pilaf cu peşte prăjit, pâine şi colac. Noaptea, o parte dintre pacienți au început să se simtă rău: „ A debutat cu forme diareice, după care vomă. Evoluţia a fost foarte rapidă, fulminantă, lucrul ăsta îl spune şi medicul epidemiolog că aşa ceva nu s-a mai întâlnit”, a declarat managerul Spitalului Murgeni, Ionel Carp.

Prima victima este un bărbat de 45 de ani. Bărbatul trebuia transferat la Spitalul Bârlad, existând suspiciunea că suferea de gastro-enterocolită.

Echipajul SMURD ajuns la locul intervenției, l-a găsit pe bărbat în stop cardio-respirator.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV: Care ar putea fi cauzele morţii celor trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, după ce au mâncat pește: ”Se moare dintr-o afecțiune digestivă dacă nu este corectată la timp”

Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, medicii au constatat decesul acestuia.

A doua victimă este un bărbat de 68 de ani, care prezenta aceleași simptome de gastro-enterocolită. Manevrele de resuscitare au fost fără succes, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul bărbatului.

Cea de-a treia victimă este o femeie de 50 de ani. Echipajul SMURD a constat decesul femeii după aplicarea manevrelor de resuscitare.

Citește și: Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni? Trei persoane au murit, iar alte 30 au fost transportate la spitale din Bârlad, Vaslui și Iași

După primele informații care spuneau că tragedia a plecat de la o toxiinfecție de la alimentele primite de pomană, reporterii l-au contactat pe starețul mânăstirii de la Florești, părintele Iezechiel.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

 De ce au murit pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, de fapt. Au ieșit primele rezultate ale autopsiei

De ce au murit pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, de fapt. Au ieșit primele rezultate ale autopsiei

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Celulă de criză la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a format o celulă de criză ieri imediat de a fost înștiințat de DSP Vaslui cu privire la situația din Spital. Cele 30 de persoane au fost transportate la spitale din Iași, Bârlad și Vaslui.

"La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de DSP Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate. În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mânăstire din apropiere, pe bază de pește. În cursul nopții de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți", se arată într-un comunicat de presă oficial.

Ministerul Sănătății a activat planul alb de intervenție și a organizat o celulă de criză. Cele 30 de persoane care acuzau stări de rău, simptome de enterocolită sau gastro-enterocolită au fost transportate la spitalele din Iași, Bârlad și Vaslui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si